Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ünnepre hangol Tabáni István

Tabáni István - Ünnepre hangol Tabáni István

Ugyan, miért menne az ember karácsonyi koncertre, ha úton-útfélen ünnepi zenékbe botlik, s lassan már megcsömörlik az effajta daloktól? Például azért, mert az élő zene varázsa, a személyesen átadott, megélt és megosztott élmény több a vásári forgatag negédes háttérzenéjénél. Pláne, ha a meghitt hangulatot egy platinalemezes, érzékeny előadásmódjáról ismert művész személye garantálja.

2009-es Csillag születik győzelme csak a kezdet volt, 2010-es debütlemeze platina-, egy évvel később feldolgozásalbuma pedig aranylemezzé vált, tavaly pedig a Gyönyörű szép című felvétele Az év dala kategóriában tarolt a Fonogram-díjkiosztón. Tabáni István diszkográfiájában ugyan még nincs karácsonyi lemez, ám repertoárjában egy egész estnyi ünnepi dalt találunk. S hogy melyek István szívének és hangjának legkedvesebb magyar nyelvű és nemzetközi karácsonyi klasszikusok? Nos, december 21-én, 21 órától a Városligeti fasoron található Backstage Pub-ban kiderül. Tippelni persze addig is lehet, a music.hu szerint például komoly esélyei vannak a Thank God It’s Christmas és az A Winter’s Tale című Queen-daloknak, lévén Tabáni István a televíziós tehetségkutatóban több, Freddie Mercury hangjával megismert szerzeményt is sikerre vitt a Bohemian Rhapsody-tól kezdve a Don’t Stop Me Now-n keresztül a Barcelonáig. Ám azon se lepődnénk meg, ha a dalok között egy-egy személyes karácsonyi (zenés) élményt is felidézne a művész, aki ezen intim vallomásokkal is hozzájárulhat a meghitt, megnyugtató és egyszerre felemelő est csodálatos hangulatához.

Balajti Péter

2012. 12. 21. 8:27

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

tajgetosz 2012. 12. 21. 13:12
Ha Tabáni I. Bárhol, Bármit énekel, az ebben a mai világban is MINŐSÉGET jelent, örülök, hogy a zenekara is hozzá méltó színvonalat nyújt pl. Queen számok, líra: http://www.youtube.com/watch?v=mE0S97MS88c rock: http://www.youtube./watch?v=8NSLp7GvJ5kfeature=player_embedded Mutatóban,az egyik egy Máté P koncertről ( a végén mikrofon nélkül acapella) Végül,de nem utolsó sorban, az egyik legújabb, saját szerzemény : Együtt álmodunk http://www.youtube.com/watch?v=SbDOw72jw2A
VENDÉG 2013. 04. 17. 5:23
GRATULA, TETSZIK.
VENDÉG 2013. 04. 17. 5:23
:-(:-(:
imádollak 2013. 04. 17. 11:11
Régi cikk ugyan, de jó olvasni, hogy mekkora MÜVÉSZ-t szerethetek ! Elmondható, hogy a CSISZ -győzelem óta sem változott meg, ugyanolyan szerény, kedves, csendes, szivszaggató előadó maradt, mint ahogy megismerhettük. Azonban rengeteget fejlődött /ha kellett egyáltalán/, állandóan felülmulja önmagát, minden egyes koncertet másért lehet szeretni :) Sok sikert kivánok Tabáni Istvánnak pályáfutása során és a magánéletében egyaránt !
.Jó 2013. 04. 17. 11:25
A legszebb hangú énekes, akit az utóbbi 4 évben hallottam. A nagyokat itt most kihagynám, az újonnan felfedezettekhez illik inkább hasonlítani. Szerethető a karaktere is, naponta hallgatom a dalait. Ez nem sok előadóval kapcsolatban mondható el nálam. Sőt, eggyel sem. Lehet, hogy rajongó lettem? :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ünnepre hangol Tabáni István cikk képei
Tabáni István - Ünnepre hangol Tabáni István