Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

James Arthur napjai

The X Factor - James Arthur napjai

A brit The X Factor győztese ismét átírta a dalok hazai listáját. A december 9-én véget ért kilencedik sorozatban diadalmaskodó James Arthur az Impossible című felvételéből, Shontelle slágerének átiratából 489 560 példányt értékesített a megjelenés hetében, s ezzel természetesen elfoglalta a rangsor első helyét, s övé 2012 legjobb debütálása.

Az idei rekordot eddig a tehetségkutató tévéműsor egykori, 2008 és 2010 közötti mentora, Cheryl Cole tartotta, aki a Call My Name című dalából 152 001 példányt adott el a kiadás hetében júniusban.

Helyreállt tehát a rend. Tavaly a The X Factor népszerűsége a mélyponton volt. A nyolcadik széria a Little Mix győzelmével ért véget. A lánycsapat négy tagja szólóban indult, de külön-külön elbuktak, és a mentorok formációt alapítottak belőlük. A kvartett a Cannonball című felvétellel, Damien Rice ír folkénekes 2002-es szerzeményének átdolgozásával a brit lista élére iratkozott fel. A zeneszámból az első héten 210 129 példány fogyott, ami ugyan addig 2011 legjobb kezdése volt, de a lányok csak az első sorozat győztesének, Steve Brooksteinnek az első heti eladási adatát tudták túlszárnyalni. A második széria győztese, Shayne Ward tartja a rekordot, a That’s My Goal című dalából a megjelenés hetében 742 180 példány kelt el. A Little Mixet a következő héten az Afganisztánban szolgáló brit katonák feleségei, barátnői alkotta Military Wives kórus és Gareth Malone karnagy könnyedén lekörözte – a Wherever You Are című felvételükből 555 622 példányt értékesítettek az első héten a brit piacon.

The X Factor - James Arthur napjai

Idén a mentorok közül a tavalyi győztes, Little Mix mentora, Tulisa Contostavlos vált legkorábban munkanélkülivé, a legtovább jutó énekesnő, Ella Henderson a hatodik helyen végzett. A kezdetektől a műsorban szereplő mentor, Louis Walsh ezúttal a csapatokat kapta, a legmesszebb jutó Union J a negyedik helyen zárt. Gary Barlow kategóriájában, a huszonnyolc éven felüliek között Christopher Maloney végzett a legelőkelőbb helyen, a bronzérmes pozícióban. Az énekes eredetileg nem került be az élő show-ba, ám a nézőknek lehetőségük volt egy előadót bejuttatni, és a szavazatok alapján ő folytathatta a versenyt. A fináléban Nicole Scherzinger két mentoráltja, James Arthur és Jahméne Douglas küzdött, az előbbi a szavazatok 53,7 százalékának megszerzésével győzött.

James Arthur 1988. március 2-án született Middlesbrough-ban. Az Impossible című dalának eredetijét Shontelle énekli, a barbadosi énekesnő 2010 szeptemberében kiadott No Gravity című második stúdiólemezén szerepel. A szerzemény eredetije is visszatért az e heti brit listára, a 22. helyre – a csúcspozíciója a kilencedik hely volt.

Puha József

2012. 12. 22. 0:54

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

James Arthur napjai cikk képei
The X Factor - James Arthur napjaiThe X Factor - James Arthur napjai