Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A csodás karrier végnapjai

Susan Boyle - A csodás karrier végnapjai

Nézőpont kérdése, hogy három év nagy idő-e vagy sem. Susan Boyle ennyi idő alatt lett ünnepelt világsztárból kegyvesztett énekesnő.

A Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor 2009-es felfedezettje, az 1961. április 1-jén született skót asszonyság I Dreamed a Dream című első nagylemeze a világ legtöbb országában 2009. november 23-án került forgalomba, és az év hátralevő harminckilenc napján 8,3 milliót értékesítettek belőle, 2009 legvásároltabb hanghordozója volt. Példányszáma kilencmillió felett jár. Susan a 2010 novemberében megjelent The Gift című második albumával is az amerikai és a brit eladási lista csúcsán debütált – egy éven belül a második CD-vel. Ő a zenetörténet első énekesnője, akinek ez sikerült. Korábban csak a The Beatles (1969 októbere és 1970 májusa), valamint a The Monkees (1966 szeptembere és 1967 januárja) tudta egy éven belül két nagylemezzel is elfoglalni a világ két legfontosabb eladási listájának élét. Susan csillaga mégis leszálló ágba került, második albuma ötmillió körüli példányban kelt el. A hanyatlás a tavaly novemberben kiadott Someone to Watch Over Me című nagylemezzel folytatódott, 1 millió 300 ezer fogyott belőle világszerte. A lejtőn nincs megállás: Susan idén novemberben forgalomba került Standing Ovation: The Greatest Songs from the Stage című negyedik albuma eddig az Egyesült Királyságban 42 ezer, az Amerikai Egyesült Államokban 56 ezer példányban talált gazdára. Ausztráliában és Új-Zélandon viszont már elérte a platinastátuszt.

Susan Boyle - A csodás karrier végnapjai

A zenei tehetségkutató tévéműsorok szereplői esetében a folyamatos népszerűségvesztés megszokott jelenség. Ráadásul Susan Boyle mind a négy nagylemeze – hiába csodás a hangja – egyformán unalmas. Az albumok átdolgozásdalokat vonultatnak fel. (Új Szó)

Puha József

2012. 12. 30. 1:08

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A csodás karrier végnapjai cikk képei
Susan Boyle - A csodás karrier végnapjaiSusan Boyle - A csodás karrier végnapjai