Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

AC/DC – idén 40 éves

AC/DC - AC/DC – idén 40 éves

Vannak bandák, amelyeken generációk nőnek fel, és vannak korszakos jelentőségű albumok, amelyeken nem fog az idő. Ilyen az AC/ DC és a High Voltage (1975) vagy a Highway to Hell (1979) album. Hihetetlen, de a hard rock műfaj kiemelkedő úttörője idén lesz 40 éves. A jeles dátum apropóján egy szenzációs, hiteles képekkel illusztrált könyvet ajánlunk, nem csak a banda rajongói, de minden zenekedvelő figyelmébe.

A 2011-ben látott napvilágot az AC/DC High Voltage Rock 'n' Roll című album, mely az indulástól a legutolsó turnéig kíséri végig a zenekar pályafutását. A banda 1973. decemberében, az ausztráliai  Sydney-ben alakult. Albumaikat világszerte elképesztő számban értékesítették, a zenekar első harminc éve alatt hozzávetőleg 200 millió példányban keltek el lemezeik. Az AC/DC nevéhez fűződik minden idők legnagyobb példányszámban eladott hard rock albuma is, Back in Black, amely egyúttal a harmadik legnagyobb példányszámban eladott nagylemez a világon. Az 1980 júliusában megjelent nagylemezből napjainkig világszerte több mint 49 millió példány kelt el.

A könyv szerzője Phil Sutcliffe újságíró, aki 1974 óta ír rockzenéről. Cikkeit folyamatosan közölte a Mojo, a Q, a Los Angeles Times, a Blender és a Sounds magazinok. Mintegy 400 olyan fotót tartalmaz az album, melyek koncert közben, a színfalak mögött készültek a zenészekről, ezek mellett posztereket, backstage belépőket, lemezborítókat is felvonultat. A legnagyobb zenekritikusok tollaiból származó albumkritikákat is feleleveníthetjük, ha belelapozunk a könyvbe,  így például Joe Bonomo, Anthony Bozza, Jen Jewel Brown, Daniel Bukszpan, Gary Graff, Martin Popoff, Sylvie Simmons és Bill Voccia írásait is újra olvashatjuk. De tartalmazza  a gyűjtemény Jimmy Page, Billy F. Gibbons, Joe Perry, Steve Vai, Ace Frehley, Meat Loaf és Jack Johnson kommentárjait is. Tartalmas könyv egy nagyszerű banda sztorijának margójára.

2013. 01. 04. 19:33

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

AC/DC – idén 40 éves cikk képei
AC/DC - AC/DC – idén 40 éves