Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A várakozásnak megfelelő jelöltlista

BRIT Awards - A várakozásnak megfelelő jelöltlista

Tíz nappal az 55. Grammy Awards után, február 20-án tartja legnagyobb ünnepét a brit zenészszakma. A BRIT Awardsot, a legrangosabb brit könnyűzenei díjak átadóját 33. alkalommal rendezik meg. A jelöltek listája már ismert. A legtöbb nominációt, négyet Emeli Sandé kapta, ám legjobb esetben is csak három díjjal távozhat a gáláról.

A skót sztár a Legjobb brit női előadó és az Év brit albuma mellett két szerzeménnyel szerepel az Év brit dala kategóriában. A Next to Me című slágerét és Labrinth zeneszámát, az ő közreműködésével készült Beneath Your Beautifult is jelölték. Ebben a kategóriában nem a zsűri, hanem a közönség dönt, s mivel arrafelé is elsősorban a tinédzserek szavaznak, a legesélyesebb Olly Murs Flo Ridával készített Troublemaker című slágere tűnik. A másik két kategóriában viszont Emeli lehet a befutó. Tavaly ő értékesítette a legtöbb nagylemezt az Egyesült Királyságban a februárban forgalomba került Our Version of Events című első albumából, 1 millió 393 ezer példányt.

BRIT Awards - A várakozásnak megfelelő jelöltlista

A Legjobb brit női előadók között jelölték a 2011. július 23-án elhunyt Amy Winehouse-t is a 2011 decemberének elején megjelent Lioness: Hidden Treasures című posztumusz nagylemeze kapcsán. A korong nem ért el kimagasló példányszámot, ezért szinte kizárt, hogy Amyt hozzák ki győztesnek.

Három-három kategóriában indul a Mumford & Sons (Legjobb brit zenekar, Év brit albuma, Legjobb brit koncertelőadás) és az Alt-J (Legjobb brit zenekar, Év brit albuma, Legjobb brit újonc). Az előbbi akár mindhárom nominációját is díjra válhatja. Ha mindenképpen meglepetést akarunk találni a listán, akkor az Alt-J jelöléshalmozása tulajdonképpen annak nevezhető. Az együttes nincs az élvonalban, viszont novemberben megnyerte a Mercury Prize-t – a szakma a májusban kiadott An Awesome Wave című első nagylemezét kiáltotta ki az előző egy év legjobb brit albumának.

Szintén három jelöléssel büszkélkedhet a koszovói albán származású Rita Ora. A Legjobb brit újonc mellett két dallal szerepel az Év brit dala kategóriában: a Tinie Tempah-val készült R.I.P. cíművel és DJ Fresh slágerével, a Hot Right Nowval, amelyben ő énekel.

A nemzetközi kategóriákból ezúttal három van: Legjobb nemzetközi férfi előadó, Legjobb nemzetközi női előadó és Legjobb nemzetközi zenekar.

A londoni O2 Arenában megrendezésre kerülő gálán fellép Emeli Sandé, Ben Howard, Robbie Williams, a Mumford & Sons, a Muse és a One Direction. (Új Szó)

Puha József

2013. 01. 18. 22:29

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A várakozásnak megfelelő jelöltlista cikk képei
BRIT Awards - A várakozásnak megfelelő jelöltlistaBRIT Awards - A várakozásnak megfelelő jelöltlista