Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/3

Listamustra - Listamustra 2013/3

Megvan 2013 első világslágere. A Scream & Shout, will.i.am Britney Spearsszel készült dala a brit listát második hete vezeti, ellenállva két erős újdonság nyomásának, a német rangsorban a héten foglalta el az első helyet, az amerikaiban pedig a nyolcadik pozícióból a hatodikba lépett – ott szintén esélyes a listavezetésre.

A The Black Eyed Peas frontemberének az Egyesült Királyságban ez a negyedik listavezetője az együttese nélkül. Először 2010 áprilisában szerepelt egy hétig a csúcson Usher slágerének, az OMG címűnek a közreműködőjeként. Tavaly júliusban a holland Eva Simonsszal készült This Is Love című szerzeménnyel egy hétig, szeptemberben a The Script ír trió Hall of Fame című felvételének közreműködőjeként két hétig vezetett. Németországban szólóban először található vezető pozícióban. Britney Spearsznek a szigetországban a Scream & Shout a hatodik listavezetője. 1999 februárjában és márciusában a …Baby One More Time cíművel két, 2000 januárjában a Born to Make You Happyvel egy, 2000 májusában az Oops!…I Did It Againnel egy, 2004 márciusában a Toxic-kal egy és 2004 júniusában az Everytime-mal egy hétig uralta a mezőnyt. Britney Németországban korábban két zeneszámmal vezetett: 1999 márciusában és áprilisában a …Baby One More Time-mal hat, 2000 szeptemberében a Luckyval három hétig.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Bruno Mars: Locked Out of Heaven

Egyesült Királyság – will.i.am featuring Britney Spears: Scream & Shout

Németország – will.i.am featuring Britney Spears: Scream & Shout

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Erős újdonságok érmes pozícióban

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának élén, hatodik hete a hawaii Bruno Mars tanyázik ott a Locked Out of Heaven című slágerével. Két hétig a tizedik pozícióban szerepelt Macklemore seattle-i rapper a Ryan Lewisszal és Wanzzal készített Thrift Shop című szerzeménnyel, amely a múlt héten az ötödik helyre jött fel, a héten már az ezüstérmes pozícióban található. A tízes mezőny egyetlen új belépője a 11. helyről a hetedikre előlépő, három lemezlovas, producer alkotta Swedish House Mafia John Martin svéd énekessel készült Don’t You Worry Child című felvétele. A hét közepén még úgy tűnt, hogy a brit listán 50 Cent zeneszáma, az Eminemmel és Adam Levine-nal, a Maroon 5 énekesével készült My Life veszi át a vezetést, végül a második helyet szerezte meg – ez a New York-i rapper készülő, Street King Immortal című ötödik stúdióalbumának harmadik beharangozója a Dr. Drevel és Alicia Keysszel készült New Day, valamint a Too $horttal készült First Date után. A memphisi születésű Justin Timberlake visszatérő dala, a Jay-Z közreműködésével készült Suit & Tie a bronzérmes pozícióban kezdett. A 12. helyről a kilencedikre ugrott a One Direction újabb slágere, a Kiss You. Németországban a hetedik helyen debütált a 2001 és 2004 között arató, 2009-ben újjáalakult Blue angol fiúkvartett a Hurt Lovers című szerzeménnyel a Schlussmacher című német filmből. A 17. helyről a hatodikra lépett Olly Murs a brit listát novemberben és decemberben három hétig vezető, Flo Ridával készült Troublemaker című felvétellel. Két pozíciót javított a kilencediken szereplő, két lemezlovas, producer alkotta Klangkarussell német elektrozenei formáció a Sonnentanz című zeneszámmal. Nálunk a Single (track) listát összességében 37. hete Ákos uralja az Előkelő idegen című CD-vel és DVD-vel. A rádióállomásaink hetedik hete a hatodik Megasztár győztesének, Radics Giginek a Vadonatúj érzés című dalát és annak Daydream című angol nyelvű változatát sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Chris Tomlin: Burning Lights

Egyesült Királyság – Les Misérables: Highlights from the Motion Picture Soundtrack

Németország – Mrs. Greenbird: Mrs. Greenbird

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Ismeretlenek élmezőnybeli újdonságai

Az Amerikai Egyesült Államok albumeladási listája tízes mezőnyében négy új jelzésű nagylemez található mifelénk ismeretlenektől. A csúcsra a zenéjében a keresztény hittel foglalkozó, 1972-es születésű, texasi Chris Tomlin hetedik stúdióalbuma, a Burning Lights iratkozott fel – 73 ezer példányt adtak el belőle a megjelenés hetében az amerikai piacon. Ez a negyedik keresztény listavezető nagylemez az USA-ban. A második helyen a rapet rockkal vegyítő Hollywood Undead Los Angeles-i zenekar harmadik stúdióalbuma, a Notes from the Underground, a hetediken a Black Veil Brides ugyancsak kaliforniai metálegyüttes harmadik stúdiólemeze, a Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones, a kilencediken a Dropkick Murphys massachusettsi punk-rock zenekar nyolcadik stúdióalbuma, a Signed and Sealed in Blood nyitott. Az Egyesült Királyságban a múlt héten A nyomorultak című angol film zenei anyagából értékesítették a legtöbbet, 55 954 példányt. A TOP 10-ben két újdonságra lelünk. Az ötödik helyen az Everything Everything manchesteri indie-pop együttes második stúdiólemeze, az Arc, a hetediken A$AP Rocky New York-i rapper első stúdióalbuma, a Long. Live. A$AP rajtol. Németországban két hete a hazai X Factor harmadik sorozatának győztese, a Mrs. Greenbird folkzenei duó érkezett meg a rangsor élére az első nagylemezével, amely a múlt héten a második helyen szerepelt, s most visszakerült a csúcsra. Nálunk érdekes utat jár be a Tankcsapda albuma. A Rockmafia Debrecen kilenc héttel ezelőtt az első helyen debütált. Kétheti vezetés után a hatodik helyre, onnan a 21. helyre hátrált, majd ismét listavezető volt. Négy hete a második helyre esett vissza, onnan a 12. helyre, 2012 utolsó hetében pedig a 14. pozícióban tanyázott. Az új évet a 28. helyen kezdte, s most ismét listavezető. A megszokottól eltérő mozgás azzal magyarázható, hogy a kizárólag az egyik benzinkúthálózaton beszerezhető CD iránt még mindig hatalmas a kereslet, és sokszor várni kell az új szállítmányra. Amikor megjön, a nagylemez jól szerepel a rangsorban, amikor hiánycikk, kevésbé. A magyar TOP 40-ben öt új belépő található. A kilencedik helyet A világ összes kincse című könyv a Sárik Péter Trio CD-jével kiegészített zenéje, a 22. helyet a Református énekek 2012 című DVD, a 23. helyet a Hobo Blues Band A zene marad – Búcsúkoncert című DVD-je, 34. helyet a Vágtázó Halottkémek tizenhárom év szünet után kiadott Veled haraptat csillagot! című albuma, a 37. helyet a Locomotiv GT angol nyelvű London – 1973 című nagylemeze szerezte meg.

Puha József

2013. 01. 22. 1:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/3 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/3