Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Haim lehet 2013 nagy befutója

BBC Radio - A Haim lehet 2013 nagy befutója

A brit közszolgálati rádió ezúttal is megszavaztatta a szakmát a BBC Sound of 2013 keretében arról, hogy kik lesznek az év legnagyobb felfedezettjei. Kétszáztizenhárom brit szakember (zenei szerkesztő, dramaturg, producer, kritikus, blogger) voksolt, az első körben mindegyikük három jelöltet nevezhetett meg.

Így állt össze a december 9-én nyilvánosságra hozott tizenötös lista. A jelöltek a világ bármely részéből származhattak, de nem vehettek részt tehetségkutató tévéműsorban, a szólisták nem lehettek ismert együttesekből, s nem lehetett olyan felvételük vagy nagylemezük, amely november közepéig bejutott a brit dal- vagy albumeladási lista húszas mezőnyébe.

A második körben a Haim diadalmaskodott. A három testvér, Este, Danielle és Alana Haim alkotta Los Angeles-i trió a rockot r&b-vel vegyíti. A lányok korábban együtt zenéltek szüleikkel a Rockinhaim nevű családi zenekarban. A második helyen az AlunaGeorge londoni elektrozenei duó, a harmadikon Angel Haze detroiti születésű rapperlány végzett.

BBC Radio - A Haim lehet 2013 nagy befutója

A BBC szavazását egyre nagyobb figyelem kíséri, mivel a korábbi győztesek legtöbbje sikeresen gyökeret eresztett a zeneiparban. 2003-ban 50 Cent, 2004-ben a Keane, 2005-ben a The Bravery, 2006-ban Corinne Bailey Rae, 2007-ben Mika, 2008-ban Adele, 2009-ben Little Boots, 2010-ben Ellie Goulding, 2011-ben Jessie J diadalmaskodott. Tavaly melléfogott a szakma. Michael Kiwanuka, ugandai gyökerekkel rendelkező, Londonban élő, soulos, folkos szerzeményeket készítő énekes kapta a legtöbb szavazatot, ám Adele férfi megfelelőjeként emlegetett zenész nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. (Új Szó)

Puha József

2013. 01. 27. 13:45

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Haim lehet 2013 nagy befutója cikk képei
BBC Radio - A Haim lehet 2013 nagy befutójaBBC Radio - A Haim lehet 2013 nagy befutójaBBC Radio - A Haim lehet 2013 nagy befutója