Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/4

Listamustra - Listamustra 2013/4

A brit listán két hét után trónfosztott lett a The Black Eyed Peas-frontember, will.i.am és Britney Spears közös slágere, a Scream & Shout. Külső segítséggel egy olyan holland dance / house-zenei duó vette át a vezetést, amely még 2006-ban alakult, de a diszkók, zenés szórakozóhelyek világából csak most tört ki.

A Paul Bäumer és Maarten Hoogstraten lemezlovasok alkotta Bingo Players a brit rangsor élén debütáló Get Up (Rattle) című dala odahaza, Hollandiában csak a 42. helyig jutott – nyilván ezek után nem ez marad a csúcspozíciója. A duó a szerzeményt a Far East Movementtel rögzítette. A Los Angeles-i hiphopkvartettnek is ez az első listavezetője a szigetországban. Az élmezőnyben kétszer szerepelt már: 2010-ben a legnagyobb slágerével, a The Cataracs duóval és Dev énekesnővel készült Like a G6 cíművel, amely az ötödik helyig vitte, valamint tavaly a Justin Bieberrel rögzített Live My Life cíművel, amely a hetedik helyig jutott.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz: Thrift Shop

Egyesült Királyság – Bingo Players featuring Far East Movement: Get Up (Rattle)

Németország – will.i.am featuring Britney Spears: Scream & Shout

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Magyar származású énekesnőé a hét újdonsága

Nemcsak az Egyesült Királyságban, hanem az Amerikai Egyesült Államokban is új a listavezető. A hawaii Bruno Mars pályafutása eddigi legsikeresebb zeneszámával, a Locked Out of Heavennel hat hétig vezetett. Macklemore seattle-i rapper Ryan Lewisszal és Wanzzal készült Thrift Shop című felvétele foglalta el a helyét a listán tartózkodás 16. hetében – már több mint kétmillió példányt értékesítettek belőle az USA-ban. A múlt héten a 84. pozícióba érkezett meg Justin Timberlake visszatérő dala, a Jay-Z-vel készült Suit & Tie, amely a negyedik helyre jött fel. A szerzemény a brit listán a harmadikon startolt, onnan a 12. helyre hátrált. A szigetországban a 34. helyről a hatodikra lépett 2012 egyik felfedezettje, a mindössze húszéves Conor Maynard brightoni énekes Wiley kelet-londoni rapperrel készült Animal című zeneszáma. A legjobban kezdő újdonság Amelia Lily 11. helyre feliratkozó Shut Up (and Give Me Whatever You Got) című felvétele. Az 1994. október 16-án született magyar származású angol énekesnő a 2011-es brit The X Factor harmadik helyezettje. Németországban második hete will.i.am és Britney Spears slágere, a Scream & Shout uralja a mezőnyt. A magyar Single (track) listán összességében 38. hete Ákos az első az Előkelő idegen című CD-vel és DVD-vel. A rádióállomásaink nyolcadik hete Radics Gigi Vadonatúj érzés című dalát és annak Daydream című angol nyelvű változatát sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – A$AP Rocky: Long. Live. A$AP

Egyesült Királyság – Les Misérables: Highlights from the Motion Picture Soundtrack

Németország – Andrea Berg: Abenteuer

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Újdonságdömping Németországban

A BBC brit közszolgálati rádió által rendezett Sound of szavazáson tavaly januárban a brit zenészszakma az év egyik leendő felfedezettjének nevezte meg A$AP Rockyt, bár az első ötbe nem került be. Úgy néz ki, a New York-i rapper idén váltja be a hozzá fűzött reményeket. Első stúdióalbuma, a Long. Live. A$AP múlt héten a brit rangsor hetedik helyén nyitott – onnan a 27. pozícióba hátrált –, az amerikain pedig rajt-cél győzelmet aratott, 139 ezer példány fogyott el belőle a megjelenés hetében. A tízes mezőny másik új belépője az ezüstérmes pozícióban rajtoló Kidz Bop kiadvány 23. része, amelyen napjaink slágerei gyerekek előadásában csendülnek fel. Az Egyesült Királyságban megőrizte vezető helyét A nyomorultak című film zenéje, több mint dupla annyit adtak el belőle, 48 392 példányt, mint Emeli Sandé második helyen található Our Version of Events című nagylemezéből. A TOP 10 egyetlen újdonsága az 1999-ben alakult I Am Kloot manchesteri zenekar Let It All In című hatodik stúdióalbuma a tizedik helyen. Németországban az 1966-os születésű Andrea Berg német énekesnő Abenteuer című nagylemezéből vásárolták a legtöbbet. A német élmezőnyben öt új belépő szerepel, ebből négy hazaié. A második helyen Vega rapper albuma, a Nero, a harmadikon Max Raabe zenész, komikus nagylemeze, a Für Frauen ist das kein Problem, a negyediken Johannes Oerding CD-je, a Für immer ab jetzt, az ötödiken a Dropkick Murphys amerikai punk-rock együttes korongja, a Signed and Sealed in Blood, a hetediken a Callejon metalcore zenekar albuma, a Man Spricht Deutsch debütált. Nálunk második hete ismét a Tankcsapda nagylemeze, a Rockmafia Debrecen a legkelendőbb. A negyvenes mezőny három újdonsága DVD. Kettő az Ismerős Arcoké: a 13. helyet a „…határon túlról, szívektől innen…” – Petőfi Csarnok, 2010. november 5., a 26. helyet a Magyar cirkusz – Koncert, 2008. szeptember 27. című, a 37. helyet pedig az Örökség együttes Ébredés – Budapest, 2011. december 3. című kiadványa foglalta el.

Puha József

2013. 01. 31. 8:51

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/4 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/4