Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Legendás nagylemez mint újdonság

Fleetwood Mac - Legendás nagylemez mint újdonság

A múlt heti brit albumeladási lista bronzérmes pozíciójában új jelzéssel egy olyan nagylemez tanyázott, amelynek ismerete már-már a zenei alapműveltség része – a héten az ötödik pozícióban találjuk. Természetesen visszatérőként szerepel a rangsorban.

Az 1967-ben alakult Fleetwood Mac 11. stúdióalbumáról, az 1977. február elején megjelent Rumours címűről van szó, amely január 28-án új változatban került forgalomba, eddig kiadatlan stúdió- és koncertfelvételekkel gazdagítva. A Rumours a brit zenetörténet 14. legsikeresebb nagylemeze, már több mint 3 millió 300 ezer példányt értékesítettek belőle a szigetországban, világviszonylatban 2009-ben érte el a negyvenmilliós eladási határt.

Fleetwood Mac - Legendás nagylemez mint újdonság

A brit és amerikai zenészek alkotta Fleetwood Mac idén ismét koncertezik. Egyelőre csak a turné amerikai egyesült államokbeli helyszínei ismertek – a fellépéssorozat április 4-én az ohiói Columbusban indul. A zenekar felállása sokszor változott, a mostani turnén Stevie Nicks énekes, Lindsey Buckinghamgitáros, John McVie basszusgitáros és Mick Fleetwood dobos lép színpadra. „2013 a Fleetwood Mac éve lesz. Az észak-amerikai turné után nyáron Európa-szerte fesztiválokon lépünk fel. Azután irány Ausztrália. Egyébként nem ez lesz együttesünk utolsó turnéja. Amíg élünk, biztosan nem lesz olyan, hogy utolsó turné. A hatvanas éveinket tapossuk. Ha épp nem közösen zenélünk, akkor is rengeteg dologgal foglalkozunk” – mondta a 65. életévében járó Stevie Nicks a Rolling Stone magazinnak. (Új Szó)

Puha József

2013. 02. 12. 6:43

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Legendás nagylemez mint újdonság cikk képei
Fleetwood Mac - Legendás nagylemez mint újdonságFleetwood Mac - Legendás nagylemez mint újdonság