Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Djabe lemezbemutató koncert

Djabe - Djabe lemezbemutató koncert

Négy év kihagyás után, tavaly év végén került a boltokba a Djabe zenekar vadiúj stúdióalbuma, a Down And Up. A zenei anyagot a nagyközönség legközelebb március 1-én hallgathatja meg élőben, a PeCsa Music Hall színpadán.

Négy év sok idő, és az egyslágeres bandák épp négyszer kerülnek a feledés jótékony homályába ennyi idő alatt. A tehetségeket és az igényes zene művelőit ez a veszély évtizedek alatt sem fenyegeti. Jó példa erre a Djabe is, akinek új korongja mind színvonalában, mind kivitelében elsőrangú. A kifogástalan minőséget nem csak mi magyarok ismerjük el, de rajtunk kívül 42 másik ország is, ahol az elmúlt években a formáció lenyűgözte hallgatóságát megkérdőjelezhetetlen hangzásvilágával.

A CD és a dupla bakelit kiadás mellett a zenei anyag 5.1-es surround változatban is megjelent január végén.  A DVD-nek van DVD videó és DVD audió oldala is, így minden DVD és Blu-Ray lejátszóval kompatibilis a kiadvány. A DVD videó oldalon DTS 5.1 és PCM sztereó hangsávok kaptak helyet.

A Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő koncerten két zseniális muzsikust is vendégül lát a Djabe: John Nugent és Gulli Briem személyében. John Nugent szaxofonos, olyan hírességekkel dolgozott már. mint Ella Fitzgerald, Tony Bennett, Woody Hermann. A világhírű Mezzoforte együttes dobosa Gulli Briem neve is fogalom és garancia a magas minőségre. Az est további érdekessége, hogy egyedülálló módon 5.1-es surround hangzású koncertet hallgathat végig az, aki ellátogat a Djabe lemezbemutató előadására. (Forrás: pecsa.hu)

2013. 02. 12. 14:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Djabe lemezbemutató koncert cikk képei
Djabe - Djabe lemezbemutató koncert