Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Stratovarius - új album, új tag, újra Budapesten!

Stratovarius - Stratovarius - új album, új tag, újra Budapesten!

A varázslatos Valentin nap után ideje zúzósabb vizekre evezni, s nem is kell olyan messzire menni, hiszen három nagyszerű metálbanda érkezik hozzánk márciusban. A finn Stratovarius és a svéd Amaranthe zenekarokat a tengerentúli Floridából származó Seven Kingdoms előzi meg március 23-án a Club 202 színpadán.

 

A három évtizede világszerte hódító Stratovarius nem csak jó néhány tagcserén és mélyponton, de némi stílusváltáson is keresztülment a kezdetek óta. Hangzásviláguk Timo Tolkki alatt forrott egyedivé, igazán stratóssá, s ugyan ő már nincs a zenekarban, a dalok nélküle is nagyon sütnek. 16 év siker után tavaly nyáron Jörg Michael dobost felváltotta egy fiatal tehetség, Rolf Pilve, aki most nekünk is bebizonyíthatja, hogy méltón kapott helyett a zenekarban. Jó hír, hogy néhány napon belül megjelenik a Stratovarius vadiúj, Nemesis című albuma, amelynek EP-jét (Unbreakable) már publikálta is a banda. Ha a metál-esten az új dalok mellett ismét felcsendül a Black Diamond, a Hunting High and Low, az Eternity, az Eagleheart vagy a Stratofortress, panaszra nem lesz semmi okunk.

Legutóbb 2010-ben jártak nálunk a fiúk, a Helloweennel karöltve, ezúttal pedig az igen fiatal, de nagy robajjal terjeszkedő Amaranthe kíséretében jönnek hozzánk – törni nem, csak – dallamosan zúzni. Az Amaranthét egyébként az az Olof Mörck húrnyűvő erősíti, aki olyan bandákat tudhat maga mögött, mint a Dragonland, a Nightrage vagy az olasz Disarmonia Mundi. A kristálytiszta női énekhanggal büszkélkedő svéd formáció saját stílusát a következő szavakkal írta le: egy egészséges adag pop vegyítve a kemény metalcore-ral fűszerezett dallamos death-metallal. A banda második lemeze The Nexus címmel márciusban jelenik meg, így a koncertre látogatók a legfrissebb dalokból is kapnak ízelítőt.

A hazájában már óriási népszerűségnek örvendő, ide-oda ingázó Seven Kingdoms zenekar Európában olyan nevek mellett állja meg a helyét, mint Doro vagy a Kamelot, s most a Stratovariust és az Amaranthét vezetik fel. Kíváncsian várjuk az összhatást.

A jó fémzene híveinek nem szabad kihagyniuk ezt az estét!

Jegyek még mindig kaphatók az eventim.hu-n.

Zsó

2013. 02. 15. 11:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

safarzsolt 2013. 02. 15. 11:33
Szuper! :)
VENDÉG 2013. 02. 15. 16:29
NAGYON JÓ ÉS KLASSSZ!
Vendég 2013. 02. 16. 8:32
Gratulálok!:):)
Samsirai 2013. 02. 16. 11:41
Szeretem! Kemény!
Vendég 2013. 02. 16. 16:22
):)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Stratovarius - új album, új tag, újra Budapesten! cikk képei
Stratovarius - Stratovarius - új album, új tag, újra Budapesten!