Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Eric Martin a PeCsa Caféban

Eric Martin - Eric Martin a PeCsa Caféban

Néhány héten belül ismét hazánkba látogat a Mr. Big nagyszerű hangja, Eric Martin, hogy egy kellemes akusztikus koncerttel köszöntse velünk együtt a legszebb évszakot. Március 9-én a Pecsa Café-ban hallgathatjuk meg - ezúttal lágy hangszerelésben – Eric szóló formációjának régi és új dalait.

 

Aki nem ismerné Eric Martin korábbi dalait, az az énekes honlapján bármikor belehallgathat néhány szerzeménybe. Az Intro alatt nem más beszél, mint Eric tüneményes kisfia, Dylan. Ki gondolná, hogy ez a babaarcú énekes több mint harminc éve zenél, s már jó ideje apuka is?!

Ja, és a dalai: amit az egykori Mr. Big frontembere nagyon jól csinál, az az, hogy nem ismétli magát. Egyetlen dolog megszokott tőle: az a mélyen, középen és magasan is egyedien megszólaló hangszín, amit ezer közül is felismerhetünk. A kellemes pop-rock hangzást, a fülbemászó dallamokat hol country, hol bluesos, hol dörgősebb taktusokkal színesíti. A The last man standingnek a hiperszuper gitár és basszusgitár szóló ellenére talán túlságosan popos hatása van, de mentségére szolgáljon, hogy Eric egy sportműsornak szerezte a számot. Talán egy japán anime főcímdalaként is megállná a helyét, de pont ez a klassz benne. 

Eric 2012-ben kiadott, Mr. Rock Vocalist című legújabb lemezére gyönyörű lírai szerzemények is kerültek, ráadásul az egyik számban Richie Kotzen is közreműködik. Szép és jól bevált páros lehetne a Martin-Kotzen duó.

A californiai énekes pályafutása 1978-ban kezdődött: első, ma már kevésbé ismert zenekara a 415 nevet viselte, később pedig Eric Martin Band néven adott ki lemezeket, és több száz koncertje során többek között a ZZ Top-pal együtt is játszott. ’85-ös feloszlásuk után Eric önállóan folytatta a zenélést, és az ekkor kiadott albumok még szélesebb körben tették ismertté.
Pár évvel később jött a nagy áttörés: Billy Sheehan, Pat Torpey és Paul Gilbert társaságában megalapította a Mr. Big zenekart, mely igazi supergroupként már a kezdetektől fogva hatalmas népszerűségnek örvendett. Hat stúdiólemezt, számos maxit és hat koncertlemezt adtak ki, melyekből több mint hétmillió példányt adtak el, és olyan slágereket jegyeznek, mint a To Be With You vagy a Green-Tinted Sixties Mind. A Mr. Biggel párhuzamosan Eric sorra adta ki szólólemezeit is, s a zenekar 2002-es feloszlása után ugyan adtak még néhány reunion koncertet Sheehanékkel, Eric Martin ma már kizárólag szóló zenekarával járja a világot. 2010 áprilisában is nagyon vártuk őt Budapestre, de sajnos a koncert napján értesültek a rajongók arról, hogy egy kisebb buszbaleset miatt elmarad a buli. Az idei setlistet ugyan nem ismerjük, de az biztos, hogy ez az akusztikus előadás kárpótolni fog minket a korábbi kellemetlen meglepetésért.

Zsó

2013. 02. 18. 13:57

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

safarzsolt 2013. 02. 18. 15:15
:)))))))))))))))))))
VENDÉG 2013. 02. 18. 16:23
Szuper!:))))))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Eric Martin a PeCsa Caféban cikk képei
Eric Martin - Eric Martin a PeCsa Caféban