Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/7

Listamustra - Listamustra 2013/7

Ha egy-egy országon belül az egyik slágerlistán nem sikerül a jó szereplés, még nincs baj, a másikon akár a tarolás is összejöhet! Josh Groban a legjobb példa rá. A Los Angeles-i énekes az amerikai Hot 100 rangsorban a hetvenedik helynél feljebb még nem járt, de az albumeladási lista csúcsát már a harmadik nagylemezével foglalta el.

2008-ban a Celine Dionnal rögzített The Prayer című dallal jutott el a hetvenedik helyig, amelynek eredetijét a kanadai énekesnő tíz évvel korábban az olasz Andrea Bocellivel készítette. Josh Groban énekli a You Raise Me Up című szerzeményt is, amelynek magyar változata Mit ér egy hang? címmel slágerré vált Kocsis Tibor illetve Muri Enikő előadásában. Az 1981. február 27-én született előadó az All That Echoes című hatodik stúdióalbumából 145 ezer példányt értékesített az USA-ban a megjelenés hetében, ezzel rajt-cél győzelmet aratott. Korábban a második, 2003-as Closer és a negyedik, 2007-es Noël című, karácsonyi és ünnepi felvételeket felvonultató stúdiólemezével járta meg a legmagasabb pozíciót. Josh Groban az Amerikai Egyesült Államokban már több mint huszonegy millió albumot adott el.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz: Thrift Shop

Egyesült Királyság – Avicii & Nicky Romero: I Could Be the One

Németország – will.i.am featuring Britney Spears: Scream & Shout

Magyarország – Depeche Mode: Heaven

 

Visszatért a Depeche Mode

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsora élén: negyedik hete Macklemore seattle-i rapper Ryan Lewis producerrel és Wanz énekessel rögzített Thrift Shop című zeneszáma uralja a mezőnyt, amelyet többen máris 2013 leendő legnagyobb amerikai slágereként emlegetnek. Ez nagy bátorságra vall február közepén, tény azonban, hogy a szerzemény tarol az USA-ban, már 3,1 millió példányt töltöttek le belőle legálisan. A dal Európában is megkezdte hódító útját, a brit listán egy hét után trónfosztott lett. Először található az amerikai élmezőnyben a Los Angeles-i Maroon 5 a hetedik helyre előlépő Daylight című felvétele és a hawaii Bruno Mars a kilencedik helyre feljövő When I Was Your Man című zeneszáma. Bruno duplán szerepel a TOP 10-ben, a Locked Out of Heaven című slágere, amely 2012 végén és 2013 elején hat hétig volt listavezető, még mindig az ezüstérmes pozícióban tanyázik. A When I Was Your Man az Egyesült Királyságban a 46. helyről a hetedikre lépett. A brit tízes mezőnyben három újdonság található. A csúcson Avicii svéd és Nicky Romero holland lemezlovas, producer I Could Be the One című szerzeménye debütált. A bronzérmes pozícióban Baauer pennsylvaniai születésű producer dala, a Harlem Shake, a hatodik helyen Gabrielle Aplin angol énekesnő felvétele, a Please Don’t Say You Love Me kezdett. Gabrielle decemberben a The Power of Love című zeneszámmal, a Frankie Goes to Hollywood 1984-es slágerének átdolgozásával egy hétig vezetett – a sikerhez nagyban hozzájárult az, hogy az átirat a John Lewis áruházlánc karácsonyi reklámfilmjének a kísérőzenéje lett. Németországban ötödik hete will.i.am a listavezető a Britney Spearsszel készült Scream & Shout című szerzeménnyel. A második helyre iratkozott fel a Depeche Mode visszatérő dala, a Heaven. Az angol zenekarnak Kelet-Közép-Európában és Dél-Amerikában van a legnagyobb rajongótábora. Nálunk a Heaven a múlt héten érkezett meg a Single (track) lista harmadik helyére, a héten már az élen áll. Rádióállomásaink második hete az angol, brightoni Conor Maynard az amerikai, arkansasi születésű Ne-Yóval készült Turn Around című felvételét sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Josh Groban: All That Echoes

Egyesült Királyság – Les Misérables: Highlights from the Motion Picture Soundtrack

Németország – Heino: Mit freundlichen Grüssen

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Rockerek hete

Az amerikai albumeladási lista élmezőnyében Josh Groban az első helyen indító nagylemeze mellett még négy új belépőre lelünk. Az ezüstérmes pozícióban a 46. életévében járó Tim McGraw louisianai countryzenész 12. stúdiólemeze, a Two Lanes of Freedom nyitott. A harmadik helyet a korunk slágereit csokorba kötő Now That’s What I Call Music! 45. része, a hetediket a Red nashville-i rockegyüttes negyedik stúdióalbuma, a Release the Panic, a kilencediket a szintén rockot játszó Coheed and Cambria New York-i zenekar hetedik stúdiólemeze, a The Afterman: Descension szerezte meg. A hetedik helyről a negyedikre lépett a londoni Mumford & Sons a február 10-i Grammyn az év albumának kikiáltott Babel című második stúdiólemeze, amely a jövő héten az előrejelzések szerint ismét listavezető lesz. A korong tavaly a kiadását követően, októberben és november legelején már három hétig uralta a mezőnyt. A Babel az Egyesült Királyságban a 17. helyről az ötödikre jött fel. A szigetországban összességében negyedik hete A nyomorultak című film zenéjéből értékesítik a legtöbbet. Sokáig úgy tűnt, hogy a Foals angol rockegyüttes albuma, a Holy Fire foglalja el a csúcsot, végül a filmzenéből nagyjából ezer példánnyal több fogyott el. Németországban az 1938-as születésű Heino düsseldorfi énekes Mit freundlichen Grüssen című nagylemeze debütált az élen. A negyediken a Selig német rockzenekar albuma, a Magma, a hatodikon az Imagine Dragons Las Vegas-i rockegyüttes első stúdiólemeze, a Night Visions (Észak-Amerikában szeptember elején jelent meg), a nyolcadikon a Blind Guardian német metálzenekar tizenöt CD-t tartalmazó díszdoboza, az A Traveler’s Guide to Space and Time kezdett. Nálunk továbbra is a Tankcsapda hanghordozója, a Rockmafia Debrecen a legkelendőbb kiadvány. A 28. helyre Alicia Keys stúdióalbuma, a Girl on Fire, a 29. helyre Dankó Szilvi nagylemeze, a Bocsáss meg nékem, a 32. helyre Justin Bieber albuma, a Believe Acoustic, a 37. helyre Fanka és Kowa korongja, az Expedíció, a negyvenedikre a Locomotiv GT CD-je, a Bummm! iratkozott fel. Ezen kívül ismét van tíz visszatérő nagylemez a negyvenes mezőnyben. Közülük a Madách Színházban látható Én, József Attila – Attila szerelmei című musical albuma az ezüstérmes pozícióban landolt.

Puha József

2013. 02. 21. 8:41

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/7 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/7