Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ben Howard, az ismeretlen hős

BRIT Awards - Ben Howard, az ismeretlen hős

Az idei BRIT Awards elérte a célját, hatalmas visszhangot váltott ki. A zenekedvelő közönség világszerte – még az Egyesült Királyságban is – azt kérdezgeti, kicsoda az a Ben Howard.

Ezért aztán semmi kétség, a két kategóriában diadalmaskodó Ben Howard a szerdán este a londoni O2 Arenában tartott legrangosabb brit könnyűzenei díjak átadójának első számú nyertese. A dalszerző-énekes 1987. április 24-én született Londonban. Első nagylemezét – négy EP után – Every Kingdom címmel 2011. szeptember 30-án adta ki. Az album odahaza időközben elérte a platinastátust, tehát már több mint háromszázezer példányt értékesítettek belőle. Az USA-ban tavaly novemberben került forgalomba. Az kevésbé meglepő, hogy Bent a legjobb új brit előadónak kiáltották ki, az viszont óriási meglepetés, hogy a legjobb brit férfi előadók között is ő győzött, hiszen a másik négy jelölt, Calvin Harris, Olly Murs, Plan B és Richard Hawley jóval népszerűbb, mint ő. Ben Howard pályafutása a két elismeréssel hatalmas lendületet kapott.

BRIT Awards - Ben Howard, az ismeretlen hős

Emeli Sandé duplája a vártnak megfelelő. A skót énekesnőt a legjobb brit női előadónak választották. A szigetországban tavaly az első, Our Version of Events című nagylemezéből fogyott el a legtöbb, 1 millió 393 ezer példány. Már csak ezért is a legjobb brit albumok készítőinek táborában is toronymagas esélyesnek számított – a számítás bejött. Igaz, le kellett győznie a Mumford & Sons második, Babel című stúdiólemezét is, amely a február 10-i Grammyn az év albuma lett. A londoni folk-rock kvartett odahaza a legjobb zenekarok között diadalmaskodott.

A Legjobb brit kislemez az egyetlen olyan kategória, ahol nem a zsűri, hanem a közönség dönt. S mivel a szigetországban is elsősorban a tinédzserek szavaznak, a díj várományosa Olly Murs Flo Ridával készített Troublemaker című slágere volt. Győznie azonban nem sikerült, Adele dala, a Skyfall lett a befutó. A tinédzserek egy másik kedvence, a One Direction a Brit világsiker nevű díjat vihette haza. Az öttagú fiúcsapatnak az USA-ban is hatalmas a rajongótábora, amelynek körében decemberben nagy felháborodást váltott ki, hogy az együttest mellőzték az idei Grammy Awards jelöltlistájáról. A One Direction fel is lépett a szerdai gálán a One Way or Another (Teenage Kicks) című újdonságát adta elő, amely a jövő heti brit rangsor listavezető-esélyese.

A nemzetközi kategóriákban a férfiaknál a kaliforniai Frank Ocean, a nőknél az odahaza kevésbé népszerű, Európában viszont nagyon kedvelt New York-i Lana Del Rey, a zenekaroknál a Grammyn is taroló ohiói The Black Keys rockduó győzött.

A feltörekvő tehetségeknek járó Kritikusok díját – amelyet tavaly Emeli Sandé kapott – Tom Odell vitte haza. A huszonkét éves angol énekes első, Long Way Down című stúdióalbuma a tervek szerint április 15-én jelenik meg.

A James Corden színész-komikus által vezetett 33. BRIT Awardsot a Muse együttes indította a Supremacy című szerzeménnyel, több mint két órával később Emeli Sandé zárta a Clown és a Next to Me című slágereivel. A már említett One Direction mellett fellépett még Robbie Williams (Candy), Justin Timberlake (Mirrors), Taylor Swift (I Knew You Were Trouble.), Ben Howard (Only Love), valamint a Mumford & Sons (I Will Wait). (Új Szó)

 

Brit Awards 2013

Legjobb brit férfi előadó – Ben Howard

Legjobb brit női előadó – Emeli Sandé

Legjobb brit zenekar – Mumford & Sons

Legjobb új brit előadó – Ben Howard

Legjobb brit kislemez – Adele: Skyfall

Legjobb brit album – Emeli Sandé: Our Version of Events

Legjobb nemzetközi férfi előadó – Frank Ocean

Legjobb nemzetközi női előadó – Lana Del Rey

Legjobb nemzetközi zenekar – The Black Keys

Kritikusok díja – Tom Odell

Legjobb brit producer – Paul Epworth

Legjobb koncertzenei előadó – Coldplay

Brit világsiker díj – One Direction

Különdíj – War Child Alapítvány

Puha József

2013. 02. 23. 22:29

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ben Howard, az ismeretlen hős cikk képei
BRIT Awards - Ben Howard, az ismeretlen hősBRIT Awards - Ben Howard, az ismeretlen hős