Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Skyfall a legjobb filmzene

Adele - A Skyfall a legjobb filmzene

Az ifjú énekesnő, Adele nyerte a legjobb filmzenének járó díjat a 2013-as Oscar díjkiosztó gálán, Skyfall című daláért, mely az ügyeletes 007-es Bond akciófilm betétdalaként csendült fel. Így hála Adele-nek, aki nemcsak előadója, de társszerzője is a dalnak, 47 éve után ismét kapott egy kis szobrocskát egy Bond-film. A legjobb hangvágás kategóriában, ugyan megosztott első helyezettként, de a Skyfall ismét diadalmaskodott.

A sztár a közelmúltban már bezsebelte a legjobb filmdal díját  a Golden Globe-gálán, így sokak már kész tényként vették, hogy mivel hódított  az Oscar előszobájaként is emlegetetett eseményen,  így az Oscar díj előtt gyakorlatilag nyitva az ajtó, csak végig kell sétálni a vörös szőnyegen. A bájos kismama pedig nemcsak végigsétált a bizonyos szőnyegen, de élőben elő is adta a dalt, mellyel óriási tapsviharra késztette a díjkiosztó közönségét.  

Adele - A Skyfall a legjobb filmzene

A könnyeivel küszködő énekesnő a dal társszerzőjének és egyben producerének, Paul Epworth-nek köszönte meg, amiért végig hitt benne, majd férjének mondott köszönetet. A fogadáson elegánsan egy pohár pezsgővel koccintott sikerére, majd angolosan távozott, hiszen nemrég adott életet első gyermekének, és mint mondta, korán kell kelnie másnap reggel.

A 24 éves énekesnő jelenleg a legnépszerűbb előadók egyike az Egyesült Államokban. Első nagylemeze, a 19 2008 januárjában jelent meg, mikor is rögtön a brit albumeladási lista élén találta magát. Egy évvel később az  51. Grammy-gálán a „Legjobb új előadó” és a „Legjobb női pop vokál” kategóriát is megnyerte.

Második nagylemeze, 21 címmel, 2011. január 24-én látott napvilágot. Az album és a legnagyobb slágere a Someone Like You a brit toplista legelejére ugrott. A három évvel korábbi albuma pedig feljött a második helyre. Ezzel Adele lett a The Beatles óta az első olyan előadó, akinek az angol listákon 2 top 5-ös albuma és slágere is volt egyszerre.

Foto: news.yahoo.com

2013. 02. 25. 14:15

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Skyfall a legjobb filmzene cikk képei
Adele - A Skyfall a legjobb filmzeneAdele - A Skyfall a legjobb filmzene