Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Különóra Quincy Jonesszal

Quincy Jones - Különóra Quincy Jonesszal

A hír elképesztő de mégis igaz. Mostantól bárki tanulhat a mágustól. No nem a mester ül majd személyesen a nebulók mellett, és vezeti be őket a hangszer rejtelmeibe, hanem a neves producer és karmester közreműködésével készült oktató szoftver.

A 79 esztendős Jones szerint a program révén a gyerekek és a felnőttek is megtanulhatnak kottát olvasni és megismerkedhetnek a zongorázás mechanizmusával. A Playground Sessions elnevezésű szoftver, amelyhez MIDI billentyűzetre van szükség, videóbemutatókkal segíti a tanulást, illetve folyamatos visszajelzést ad a leütött hangok és a zenei utasítások betartásának pontosságáról. Jones, aki Michael Jackson Thriller című albumának és számos más sikeres lemeznek a producereként vált ismertté, reméli, hogy a szoftver világszerte jelentős hatással lesz az iskolák zenei oktatóprogramjaira. 

Az oktatófelvételeken David Sides zongorista látható, aki különböző slágerek, köztük a OneRepublic Apologize című számának feldolgozásával vált népszerűvé a YouTube videómegosztó portálon. A program felhasználói világhírű előadók, köztük Beyoncé, Justin Bieber, Katy Perry és Frank Sinatra dalainak interaktív kottáin gyakorolva sajátíthatják el a zongorázás alapjait. A szoftver megmutatja a felhasználóknak, hogy mennyit fejlődnek egyik óráról a másikra, és mely gyakorlatok jelentenek számukra nehézséget. Forrás:Fidelio.hu/MTI

2013. 03. 06. 16:54

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Különóra Quincy Jonesszal cikk képei
Quincy Jones - Különóra Quincy Jonesszal