Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Beatrice ünnep

Beatrice - Beatrice ünnep

Az idén 35. születésnapját ünneplő, korszakos jelentőségű zenekar, a Beatrice méltón teszi felejthetetlenné az alkalmat. Nagy Feró baboskendős ünnepre, azaz egy emlékezős koncertre hívja rajongóit március 16-án, majd két nappal később megjelenteti a Betiltott dalok II. című koncertlemezét.

A magyar rocktörténet egyik legeredetibb hangzású híres és hírhedt csapata idén ünnepli 35. születésnapját. A jeles alkalom apropóján március 16-án a Pecsa Music Hall-ban ad koncertet a banda, melyen válogatást hallhatunk a 35 év legsikeresebb dalaiból, slágereiből, a zenekar jelenlegi és régi tagjainak, valamint exkluzív vendégek közreműködésével.

Március 18-án pedig már a lemezboltok kínálatában is megtalálható lesz a Betiltott dalok II. című dupla CD-s koncertlemez, mely a Tudományos Rockizmus – Amatőr felvételek 1981-ből alcímet viseli.

Beatrice - Beatrice ünnep

Beatrice életében az 1981-es esztendő mérföldkő volt. Ekkorra állt össze az egyik legerősebb felállás, ekkor volt a legkreatívabb a zenekar, és persze ebben az évben szúrta a legjobban az akkori kultúrpolitika meghatározó vezetőinek szemét a Ricse munkássága. A betiltásnak „köszönhetően” az ebben az időszakban íródott dalok sajnos kizárólag amatőr felvételek formájában maradtak fenn az utókor számára. A mostani anyag öt koncert legjobb pillanataiból készült válogatás, melyen 81 track található, ám ezek közel fele nem dal, hanem a műsor szerves részét képező átkötő szöveg és konferansz.

Forrás: Femforgacs.hu
 

2013. 03. 12. 11:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Beatrice ünnep cikk képei
Beatrice - Beatrice ünnepBeatrice - Beatrice ünnep