Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Celebek rohama

Eurovíziós Dalfesztivál - Celebek rohama

Azért az röhejes, hogy Sarka Kata elmarasztaló véleménye A Dalról és ByeAlex győzelméről annyi fórumon teret kapott. A háziasszony (?) és társai bizonyára azért szitkozódnak, mert tudják, ezzel reflektorfénybe kerülhetnek. Ami számukra létkérdés.

Sajnálatos, hogy már nemcsak a bulvársajtó, hanem magukat igényesnek tartó hírportálok is kiemelt helyet biztosítanak feltűnési viszketegségben szenvedő emberek álláspontjainak. Nem az a baj, hogy a celebek megosztják véleményüket a Facebookon, hanem az, hogy sokan idézik őket. Olyan emberek váltak szószólókká, akikről azt sem tudjuk, mi a foglalkozásuk. Nyilván egy részük csak azért foglal állást fontosabb ügyekben, mert tudja, ezzel középpontba kerülhet, s minél markánsabb véleményt fogalmaz meg, annál több helyen bukkanhat fel. Lehet, hogy Sarka Kata odahaza a Kedvesemet dúdolja, de mai világunkban dicsérettel nem verhet hullámokat.

Eurovíziós Dalfesztivál - Celebek rohama

Szóval beindultak a celebek. A Dal és ByeAlex győzelme nekik és a sajtó egy részének úgy kellett, mint falat kenyér. Végre egy műsor, amit szapulni lehet, és győztesébe nagyokat rúgni. Jönnek az összeesküvés-elméletek is. A Hajdú családot borzasztóan megviselték a történtek. A háziasszony (?) férje meg is találta a tettest. A CLS Musicnak esett neki, mert akárcsak a tavalyi győztes Compact Discót, ByeAlexet is ők menedzselik. És akkor mi van? Ha Hajdú Péter igényes lenne, utánanézett volna, s látná, hogy számtalan úgynevezett alternatív zenei előadó és együttes mögött ez a cég áll. Győzike tévébohóc is véleményt alkotott. „Így én is mehetem volna” – írta.

A celebeknek és a témaínységben szenvedő cikkíróknak hirtelen fontos lett a zene. Az utóbbiak közül jó páran csak akkor foglalkoznak zenével, ha botrányszagot éreznek, de még akkor sem néznek utána a dolgoknak. Összekeverik Vastag Tamást Vastag Csabával, ráadásul páran azt sem rejtik véka alá, hogy ByeAlex neve nekik semmit sem mond. Hát az baj, kérem, hiszen a Kedvesem már a harmadik dala a Csókolom és a Láttamoztam után – ezeket több rádióállomás is sugározta. Aki ennyit sem tud, az ne írjon A Dalról!

Egy hírportál azon akadt ki, hogy ByeAlex a sajtótájékoztatón nem tudott válaszolni arra a kérdésére, instant popsztárként milyen társadalmi szerepvállalást érez sajátjának. Erre én sem tudtam volna… Egy másik, bulvárra specializálódó portál szavazást indított arról, hogy kiderítse (!), mit gondolnak az olvasók a végeredményről. Természetesen a többség szerint ByeAlex nem érdemli meg, hogy Magyarországot képviselje Malmőben. Miért volt erre szükség? A közönség már szavazott, a fiatalember győzelme a többség véleményét tükrözi.

Az MTVA szerintem elkövette azt a hibát, hogy a végső döntést a közönségre hagyta. Ezt érdekes módon azok is kifogásolják, akik tavaly – amikor a négy legtovább jutó közül a zsűri döntött, és a Compact Disco mellett tette le a voksát – bundát emlegettek, hozzátéve, hogy az ilyet a közönségre kell bízni.

A fényét és jelentőségét régen elveszített, giccsparádévá degradálódott Eurovíziós Dalfesztivált nemzeti témává emelő sajtó arra már csak elvétve vállalkozik, hogy megfejtse ByeAlex sikerének titkát. Ez valahol érthető, hiszen sikere nagyrészt a sajtó kudarca. Az emberek többségének ugyanis elege van a címlapos celebekből és a tévés tehetségkutatókból kikerülő, agyonsztárolt percemberekből. Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa az antisztárokat keresi. ByeAlex alaposan kilóg a sorból, az őszinteség sugárzik belőle és szerzeményéből. Az a bűne, hogy írt egy jópofa dalocskát, és mások unszolására indult vele a válogatón.

Ez egy mesebeli történet is lehetne. Bejött a szegény legény az utcáról és győzött. Ezeket szeretni szoktuk. Vagy a bulvár már átformált bennünket? Mi, magyarok ilyen rosszindulatúak volnánk? (Új Szó)

Puha József

2013. 03. 15. 7:18

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Isti 2013. 03. 15. 14:39
Szerintem éppen azért sikeres ByeAlex , mert eredeti, és szerintem a legjobb dalt ő hozta a Dal-hoz. Imádkozom,hogy sikere legyen Malmőben. Vajon mi lesz majd, ha előkelő helyen fog végezni, és ha netán megnyeri? Celebjeink miként fognak akkor erről vélekedni????
Évi 2013. 03. 15. 18:38
"Mi, magyarok ilyen rosszindulatúak volnánk? (Új Szó)" Sajnos igen! Nemcsak a celebek írtak, mondtak mindenféle rosszat, hanem sokan, kiket a rosszindulat éltet, táplál...A döntőig mindenki ízlése szerint szoríthatott, szavazhatott, de a győztest már támogatni illenék, még akkor is, ha másnak drukkoltak sokan. Szégyenletes, hogy az Eurovízió portáján kitett ByeAlex dalhoz szinte csak magyarok szólnak hozzá gyalázkodóan, a külföldieknél vagy nagy tetszést aratott, vagy kulturált hangon írt kritikát kapott. Adódik az újabb kérdés: nem magától értetődő lenne az összefogás? Mikor jutunk el idáig?
Tom 2013. 03. 15. 20:33
Soha!!!! A magyar a legmocskosabb nép az egész világon! Saját maguk alatt vágják a fát! Megérdemlik hogy ide jutottak! Egy ország olyan , amilyen emberek lakják! Korrupt, bürokrata,mocskolódó rendörállam, kéz kezet mos alapon! A lábam be nem teszem oda többé! ... Akinek nem inge ne vegye magára! Bár ilyenek már nem sokan maradtak ott!
Julcsi 2013. 03. 16. 0:19
Garantálom neked Tom, hogy nem is fogsz hiányozni!!!!!!!
Jade 2013. 03. 17. 9:32
Mennyire igazad van Évi ... Sajnos a magyarok olyan pesszimisták, meggondolatlanok mindenben. Más országokban nem kérdés, hogy támogassák azt az énekest, aki képviseli az országukat még akkor is, ha nem neki szurkoltak... Itt meg még erőltetni sem lehet az emberek, ilyen csúnyán kifejezve. De sajnos így van. A magyar irigy a magyarra. Undorító.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Celebek rohama cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - Celebek rohamaEurovíziós Dalfesztivál - Celebek rohama