Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vaya Con Dios utoljára lép fel Budapesten

Vaya Con dios - Vaya Con Dios utoljára lép fel Budapesten

A Vaya Con Dios április 6-án a Budapest Aréna színpadán búcsúzik a magyar közönségtől. Ez lesz az utolsó alkalom, hogy utoljára, élőben láthassuk őket. A közel 30 éves fantasztikus karrier végét ezzel a turnéval teszik igazán emlékezetessé, ezért ez egy kihagyhatatlan alkalom mind a zenekar mind a közönség számára. Az utolsó koncerten a legnépszerűbb szerzemények lesznek hallhatóak.

A legtöbb honi szórakozóhelyen az emberek úgy őrülnek meg a „Nah Neh Nah” című szám első néhány taktusától, hogy közben azzal sem feltétlenül vannak tisztában, ez a sokat megélt Vaya Con Dios egyik legsikeresebb slágere. Azt pedig végképp csak kevesen tudják, hogy ez a zenekar annak ellenére vegyíti a latin, a jazz és a cigány zene világát, mesteri és ugyanakkor egyedi módon, hogy a tagok közben belga származásúak.

A Vaya Con Dios sikerében 1986-os megalakulásakor még senki sem bízott igazán. A belga hagyományoktól teljesen elütő stílusok keverése minden szakemberrel azt mondatták, hogy ez a próbálkozás sosem lesz igazán népszerű. A szkeptikus hangoknak szerencsére nem lett igazuk, ugyanis a Vaya Con Dios a pár év alatt, több mint 7 millió eladott lemezzel minden idők legsikeresebb belga könnyűzenei produkciójává nőtte ki magát. Az olyan dalok, mint a „Nah Neh Nah”, a What's A Woman”, vagy a „Just A Friend of Mine' örökre beírták a Vaya Con Dios nevét a könnyűzene történetébe. A dalok hallatán szinte bármelyik generáció tagja elmosolyodik, hiszen valamilyen élmény biztosan fűződik hozzá. A már említett „Nah Neh Nah” a mai napig kihagyhatatlan a hazai DJ-k repertoárjából, a „What's A Woman” című ballada pedig olyan népszerűsége pedig több magyar nyelvű feldolgozást is inspirált.

A zenekar legutóbbi lemeze Comme On Est Venu címmel jelent meg 2009-ben. Az album több szempontból is újító, mind a közönség, mind pedig Dani Klein számára. Egy részről az énekesnő minden számot francia nyelven ad elő, másrészt pedig olyan nagyívű, vonósokkal megtámogatott hangszerelés jellemzi, ami még egyik korábbi kiadványán sem volt hallható. A francia nyelv használatát Klein gyerekkora ihlette, amikor a legtöbb számot ezen a nyelven hallhatta a rádióban. A nyelvet és a hangszerelést illető változásokon túl azt is illik megemlíteni, hogy a lemez elkészítéséhez több híres zenész is hozzájárult. Az énekesnővel olyan nevek működtek közre, mint a Toots Thielsman, aki harmonika-játékával teljesen egyedi stílust teremtett, vagy éppen Philip Cathrine, aki manapság nemzetközi szinten az egyik legfelkapottabb jazz gitáros.

Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodában és az Eventim hálózatában.

2013. 03. 21. 17:03

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vaya Con Dios utoljára lép fel Budapesten cikk képei
Vaya Con dios - Vaya Con Dios utoljára lép fel Budapesten