Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jazz-csemege a műfaj szerelmeseinek

Szakcsi Lakatos Béla - Jazz-csemege a műfaj szerelmeseinek

Idén 10. alkalommal várja a jazz szerelmeseit a Budapest Jazz Fesztivál március 24. és 30. között. A jubileumi rendezvény ezúttal új helyszínen várja a látogatókat, a nemrég újonnan megnyíló Budapest Music Centerben.

A hazai zenei élet kiválóságai mellett külföldi vendégek is szép számmal érkeznek, így német, holland, francia, belga és amerikai zenészek. A fesztivál első napján a zongorista Hans Lüdemann, illetve a szaxofonos Robin Verheyen és a N. Y. Quartet mutatkozik be.

A koncertek pár nap kihagyással folytatódnak majd, és minden nap két produkcióval várják a szervezők a közönséget. Március 28-án, csütörtökön, a Dresch Mihály-Lukács Miklós duó vadonatúj lemezének anyagával lép fel. Szintén ezen a napon lesz hallható Gadó Gábor francia kvartettje. Pénteken, március 29-én két holland-magyar koprodukció kapott helyet. Először az improvizatív folkzene mutatkozik be Balogh Kálmán, Kovács Ferenc és Ernst Reijseger alkotta trió prezentálásában, majd a Bacsó Kristóf Quartet estje következik a zongorista Harmen Fraanje közreműködésével.

Szakcsi Lakatos Béla - Jazz-csemege a műfaj szerelmeseinek

A zárónapon, szombaton a Sztárok egy tányéron elnevezésű dobgálával indul a program. A zenészpárbaj főszereplői: Borlai Gergő, Gulli Briem (Mezzoforte) és Banai Szilárd, a sztárszólista pedig Tony Lakatos. A finálé is elképesztően ogényes zenei csemegét kínál: hiszen a Szakcsi Generation három nagyágyú zongoristája - Szakcsi Lakatos Béla, Szakcsi Lakatos Róbert és Oláh Kálmán -, három hasonlóan komoly kaliberű szaxofonossal méri össze erejét. Itt lesz Németországból Tony Lakatos és Bolla Gábor, és az amerikai Tim Ries. Forrás:Fidelio.hu

2013. 03. 22. 9:21

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jazz-csemege a műfaj szerelmeseinek cikk képei
Szakcsi Lakatos Béla - Jazz-csemege a műfaj szerelmeseinek Szakcsi Lakatos Béla - Jazz-csemege a műfaj szerelmeseinek