Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

John Mayer visszatért

John Mayer - John Mayer visszatért

Hosszas kihagyás után ismét hallat magáról a kedvelt előadó, John Mayer. Az amerikai  Bilboard magazinnak adott interjújából kiderült: megküzdött betegségével, újra dolgozik és  hamarosan turnézni is indul.

Ígéretesnek tűnő karrierje kezdetén kellemes hangszínével, magával ragadó személyiségével és virtuóz akusztikus gitárjátékával hódította meg rajongóit. Már az első két stúdióalbuma (Room For Squares – 2001. és  Heavier Things – 2003) is több milliós példányszámban kelt el, és pár Grammy-vel gazdagította.  Pop irányból soulos, hip hopos hangzás felé is nyitott, és olyan előadókkal dolgozott, mint Common és Kanye West, valamint a jazz és blues koronázatlan királyival – Herbie Hancock, B.B.King, Eric Clapton – zenélt együtt.  Pár éve úgy tűnt végleg fel kell adnia a zenélést, mikor 2011-ben granulómát (egyfajta bőrkinövés, csomó) távolítottak le az orvosok hangszálairól. A gyógyulást beárnyékolta a tény, hogy a betegség újból kiújult. Mayer az internetes oldalán annyit tudatott rajongóival, hogy egy jó darabig nem fog tudni koncerteket adni, és hogy érzelmileg mélyponton van.

John Mayer - John Mayer visszatért

Úgy tűnik a sztár szerencsére túljutott a megpróbáltatásokon, mert tegnap nem csak nyilatkozatban erősítette meg, hogy jól van, és újra dolgozik, dekifogástalan hangját is megcsillantotta. Élőben előadta legutóbbi lemezéről a Queen of California,  a Speak For Me, a Who Says című számokat, valamint a vadiúj nótáját is megmutatta, mely a Dear Marie címet kapta. Rajongók millióit tette boldoggá a hírrel, mi szerint hamarosan turnéra is indul, hogy dalait élőben is népszerűsítse és megköszönje azt a rengeteg szeretetet, amellyel az emberek elhalmozták betegsége idején. „Majd megőrültem, míg nem tudtam énekelni és szinte minden éjjel kivétel nélkül arról álmodtam, hogy ez csak egy rossz álom, ami velem történik. És végre eljött az idő, és igen, jól vagyok, és újra dolgozom. Szóval, mostanság majd jó sokat fogtok hallani rólam" – mondta mosolyogva.

Mayer tavaly május 22-én jelentette meg 5. stúdióalbumát, Born and Raised címmel. A blues-pop-rock korong, némi country-s beütéssel hamisítatlan Mayer alkotás, amolyan valódi amerikai feeling. Elmondása szerint már gőzerővel dolgozik az új zenei anyagon is. Nagyon várjuk!
 

2013. 03. 22. 13:55

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

John Mayer visszatért cikk képei
John Mayer - John Mayer visszatértJohn Mayer - John Mayer visszatért