Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

AC/DC nélkül dübörög a Vasember 3.

Filmzene - AC/DC nélkül dübörög a Vasember 3.

Az ausztrál banda rendesen zúzott a képregényhős első két mozijában: előbb a Back is Black, a folytatásban a Shoot To Thrill és Highway To Hell rázta meg a multiplexek falait. Éppen ezért meglepő, hogy a harmadik részben nyoma sincs az AC/DC-nek. Sőt, a film egy olasz klubslágerrel indít… A music.hu a film hazai sajtóvetítésén járt.

A hard rock- és képregény-fanatikusok bizonyára biztosra vették, hogy a You Shook Me All Night Long című AC/DC-örökkel örvendezteti majd meg őket Vasember 3., de a filmbetétdalok lehetséges befutói közé sorolhatták a Let There Be Rock-ot, a Thunderstruckot és a Moneytalks is. Ehhez képest komoly meglepetést okoz a 2013-as szuperprodukció nyitánya, hiszen a film az olasz Eiffel 65 1999-es világslágerével, a Blue (Da Ba Dee)-vel indít, de helyet kap még a moziban számos klasszikus karácsonyi dal is, lévén az ünnepi időszakban játszódik a történet.

 

Kétségtelen, hogy az AC/DC zenéje sajátos keménységet és egyben menő lazaságot is kölcsönzött a képregényből mozihőssé vált Tony Starknak/Vasembernek, ugyanakkor a széria harmadik részében minden korábbinál komoly pusztításnak lehetünk szemtanúi égen-földön, miközben emberünket nem csak a múltja kísérti, de egy megbántott zseni és egy világuralomra törő főgonosz, a Vasember-rajongók által várva-várt Mandarin sem kíméli. A ügyes csavart sem nélkülöző, új Vasember szerkó(ka)t és Tony Stark-csúcstechnikákat felvonultató szélesvásznúban visszatér Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow és Jon Favreau, utóbbi executive producerként is részt vett a munkában, ám a direktori széket ezúttal annak a Shane Blacknek adta át, aki a film forgatókönyvet is jegyzi, s korábban a szintén általa írt és rendezett Durr, durr és csókban dirigálta Robert Downey Jr.-t.

Ja, a stáblistát ennél a résznél is érdemes végigülni, mert utána egy slusszpoén érkezik, ráadás-sztárral!

Balajti Péter

2013. 04. 24. 21:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

AC/DC nélkül dübörög a Vasember 3. cikk képei
Filmzene - AC/DC nélkül dübörög a Vasember 3.