Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/17

Listamustra - Listamustra 2013/17

A brit dallista élét a héten elfoglaló Daft Punk a hatodik francia a rangsor csúcsán. Korábban négy szólózenész, Serge Gainsbourg, Charles Aznavour, Mr. Oizo és David Guetta, valamint a Modjo duó járta meg a legmagasabb pozíciót a szigetországban.

A Daft Punk duó Pharrell Williams amerikai énekessel és az ugyancsak amerikai Chic zenekar gitárosával, Nile Rodgersszel készült Get Lucky című szerzeménye az Egyesült Királyságban április 19-én került forgalomba, s két nap alatt annyit értékesítettek belőle, hogy az április 14. és április 20. közti időszakot tükröző múlt heti lista harmadik helyére érkezett meg. A héten átvette a vezetést, április 21. és április 27. között 155 215 példány fogyott el belőle a brit piacon – ez az idei legtöbb egy hét alatt. Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo korábban a 2000-es One More Time című zeneszámmal szerepelt a legmagasabban a brit rangsorban, az a második helyig jutott. A Get Luckyval a duó a mifelénk május 17-én megjelenő Random Access Memories című negyedik stúdiólemezét harangozza be.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – P!nk featuring Nate Ruess: Just Give Me a Reason

Egyesült Királyság – Daft Punk featuring Pharrell Williams & Nile Rodgers: Get Lucky

Németország – P!nk featuring Nate Ruess: Just Give Me a Reason

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

Mifelénk is hódít P!nk és Nate Ruess duettje

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját második hete P!nk és Nate Ruess slágere, a Just Give Me a Reason vezeti. A pennsylvaniai énekesnőnek ez a negyedik, a fun. New York-i indie-pop trió énekes-frontemberének a második amerikai listavezető felvétele. Az ötödik pozícióból az ezüstérmesbe jött fel Macklemore rapper és Ryan Lewis producer szerzeménye, a Ray Daltonnal készült Can’t Hold Us. A páros előző zeneszáma, a Wanzzal készült Thrift Shop megszakítással hat hétig uralta a mezőnyt. A 12. helyét az ötödikre cserélte Psy újdonsága, a Gentleman, amely a brit rangsorban a múlt héten a 61. pozícióból a tizedikbe ugrott, onnan a héten a 14. helyre hátrált, Németországban a 13. helyen debütált. A dél-koreai sztár első slágere, a Gangnam Style a brit listát egy, a németet két hétig vezette, az amerikain hét hétig tanyázott az ezüstérmes pozícióban. Az Egyesült Királyságban három helyet javított, s már a negyediken található Calvin Harris harmadik, 18 Months című stúdióalbumának nyolcadik TOP 10-es dala, az Ellie Gouldinggal készült I Need Your Love. Macklemore, Ryan Lewis és Ray Dalton felvétele, a Can’t Hold Us a 12. helyről az ötödikre jött fel. A brit élmezőnyben egyetlen új belépő szerepel, a Loveable Rogues londoni akusztikus hiphopegyüttes kilencedik helyen kezdő What a Night című zeneszáma. Németországban öt hét után trónfosztott lett a Passenger néven hódító angol Mike Rosenberg szerzeménye, a Let Her Go. P!nk és Nate Ruess slágere, a Just Give Me a Reason vette át a vezetést. A mi Single (track) listánkon második hete Ákos maxi CD-je, a Veled utazom az első. A rádióállomásaink szintén második hete ByeAlex eurovíziós dalát, a Kedvesemet sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Fall Out Boy: Save Rock and Roll

Egyesült Királyság – Michael Bublé: To Be Loved

Németország – Prinz Pi: Kompass ohne Norden

Magyarország – Michael Bublé: To Be Loved

 

Emeli Sandé átírta a The Beatles rekordját

Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében három újdonság található. A csúcson a 2001 és 2009 között működött, idén újjáalakult Fall Out Boy illinoisi pop-punk zenekar ötödik stúdiólemeze, a Save Rock and Roll startol 154 ezer példánnyal. Az ezüstérmes pozícióba Kid Cudi harmadik stúdióalbuma, az Indicud iratkozott fel 136 ezer példánnyal. Az ohiói rappernek ez eddigi legjobb helyezése – a 2009-es Man on the Moon: The End of Day cíművel a negyedik, a 2010-es Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager cíművel a harmadik helyig jutott. Az ötödik pozícióban a Yeah Yeah Yeahs New York-i indie-rock trió negyedik stúdiólemeze, a Mosquito nyitott. Az Egyesült Királyságban második hete a kanadai Michael Bublé nyolcadik stúdióalbuma, a To Be Loved a legkelendőbb. A TOP 10-ben két új belépő szerepel: az ezüstérmes pozícióba Frank Turner ötödik stúdiólemeze, a Tape Deck Heart (az angol folkzenész most jár először az élmezőnyben), a bronzérmesbe a The Black Eyed Peas-frontember, will.i.am negyedik szólóalbuma, a #willpower érkezett meg. 63. hete tanyázik a brit tízes mezőnyben, ezúttal az ötödik Emeli Sandé tavaly februárban kiadott Our Version of Events című első stúdiólemeze. Ilyen hosszú ideig megszakítás nélkül még egyetlen album sem szerepelt a TOP 10-ben. A skót énekesnő a The Beatles rekordját döntötte meg, a gombafejűek a Please Please Me című első nagylemezükkel 1963-ban és 1964-ben hatvankét hétig voltak az élmezőnyben. Németországban Prinz Pi berlini rapper albuma, a Kompass ohne Norden debütált az élen, megelőzve Michael Bublé második helyen kezdő To Be Loved című nagylemezét. Nálunk a kanadai sztár albumából értékesítették a legtöbbet. A negyvenes mezőnyben további három újdonság található: a Korai Öröm CD-je, a 2013 a hetedik helyre, Bíró Eszter nagylemeze, az Állati Zenés ABC a 13. helyre, a Depeche Mode hatodik, 1987-es Music for the Masses című albuma a 39. helyre iratkozott fel.

Puha József

2013. 04. 29. 18:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/17 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/17