Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nas fellép a Balaton Soundon

Nas - Nas fellép a Balaton Soundon

Zamárdiban üdvözölhetjük idén júliusban Nasir bin Olu Dara Jones-t, közismertebb nevén Nast. Közel húsz éves pályája alatt eddig tizenegy stúdióalbumot készített, ezek több millió példányban keltek el, számos Grammy-díj jelölést kapott a most 39 éves, igen sokoldalú rapper, akit napjaink egyik legjobb MC-jeként és szövegírójaként jegyeznek.

Az amerikai repper - színészről kevesen tudják, hogy a világhírűjazz zenész, Olu Dara fia. Húsz évesen, 1994-ben jelentette meg debütáló albumát Illmatic címmel, melyről a szakma a mai napig azt tartja, hogy az egyik legkiforrottabb hiphoplemez, amit valaha piacra dobtak. Olyan, immár kultikusnak számító nótákkal, mint az Ain't hard to tell, One love, és a World is yours. Második, It was written című sorlemeze is hatalmas sikert aratott, és ezt a diadalt olyan producerek közreműködésének köszönhette, mint Dr Dre, Havoc, Track Masters. Nas egy csapásra világszerte ismert sztár lett, persze mindehhez olyan remek dalok is nagyban hozzájárultak, mint a csodás Lauryn Hill közreműködésével rögzített If I Ruled the World, vagy a Street dreams. Szövegei a szegénységről, társadalmi problémákról, az elnyomásról és a rasszizmusról szólnak. Későbbi albumain elmozdult a lágyabb hangzásvilág és a kifinomultabb szövegvilág felé is, de mindig tartalmas mondanivalóval és mély metaforákkal pakolja tele dalait. Legfrissebb produktuma az 2012. július 17-én megjelent Life Is Good. Ezen a korongon található az Amy Winehouse-zal közösen rögzített elképesztően jó nóta, a Cherry Wine is. Igazi nagyágyúk dolgoztak a lemezen, hiszen Salaam Remi, Swizz Beatz, DJ Premier, The Alchemist, Dr. Dre, Kanye West, RZA, Kane Beatz és Statik Selektah neve is olvasható a borítón.

Nas - Nas fellép a Balaton Soundon

Nas 2007-ben már élőben szórakoztatta volna hazai rajongóit, ha a koncert előtt le nem monda a fellépését. Reméljük a repper vastagon kárpótolja majd azt a 4-5 ezer rajongót is, aki akkor hiába várta kedvencét.

2013. 05. 03. 8:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nas fellép a Balaton Soundon cikk képei
Nas - Nas fellép a Balaton SoundonNas - Nas fellép a Balaton Soundon