Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A slágergyáros brit rekordja

Calvin Harris - A slágergyáros brit rekordja

Elképzelhető, hogy Calvin Harris hajtott a rekordra. Tavaly október végén ugyanis, amikor forgalomba került a 18 Months című stúdiólemeze, már hat szerzemény megjárta róla a brit slágerlista élmezőnyét. Továbbra is érvényes, hogy olyan zeneszámok iránt, amelyek albumon még nem kaphatók, nagyobb a kereslet.

A skót dalszerző-producer harmadik stúdiólemezéről két brit listavezető született: a Rihannával készült We Found Love 2011 októberétől megszakítással hat hétig, a Florence Welchcsel készült Sweet Nothing tavaly októberben egy hétig uralta a mezőnyt. Négy szerzemény az ezüstérmes pozícióig jutott: a Kelisszel készült Bounce, a Feel So Close, a Ne-Yóval készült Let’s Go és az Example-vel készült We’ll Be Coming Back.

Calvin Harris - A slágergyáros brit rekordja

Az album megjelenésekor tehát már érett a csúcs. Calvin Harris az első, aki egy nagylemezről nyolc felvétellel járta meg a brit lista tízes mezőnyét. A CD kiadása óta a Tinie Tempah-val készült Drinking from the Bottle az ötödik helyig vitte, az újdonságnak, az Ellie Gouldinggal készült I Need Your Love-nak pedig a negyedik hely az eddigi csúcspozíciója. Elképzelhető, hogy még születik sláger a brit piacon eddig 543 ezer példányban eladott albumról.

„Számos előadónak csak néhány slágert sikerül írnia a teljes karrierje során. Ha valakinek három vagy négy dala bekerül a lista élmezőnyébe egy albumról, az kivételes teljesítmény. A nyolc TOP 10-es szám egyetlen albumról nemcsak lenyűgöző, hanem abszolút rendkívüli. Gratulálunk Calvin Harrisnek, a modern kor slágergyárosának” – mondta a UK Charts Company egyik illetékese. (Új Szó)

Puha József

2013. 05. 05. 18:43

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A slágergyáros brit rekordja cikk képei
Calvin Harris - A slágergyáros brit rekordjaCalvin Harris - A slágergyáros brit rekordja