Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Júniusban Mark Knopfler ismét Budapesten koncertezik

Mark Knopfler - Júniusban Mark Knopfler ismét Budapesten koncertezik

Idén nyáron a Dire Straits legendás frontembere ismét Budapesten ad koncertet. A június 22-i Aréna buli előtt íme néhány érdekesség és egy kis háttérsztori!

Meglehetősen közismert tény, hogy az énekes-gitáros magyar gyökerekkel rendelkezik, édesapja Knopfler Ervin 1939-ben hagyta el az országot és Angliába költözött Az énekes Mark Freuder Knopfler néven született 1949-ben Glasgow-ban, Skóciában. Háromszor állt oltár elé. Első felesége iskolai szerelme volt, második házasságából származó ikerfiai 26 évesek, jelenlegi felesége Kitty Aldridge, angol színésznő és író. Két közös lányukat Londonban nevelik. Egyik fia hivatásos dobos. Mark Knopfler gyűjti a muzeális autókat, amelyekkel versenyeken és kiállításokon is részt szokott venni.

Komoly gitárgyűjteménye is van, amely elmondása szerint abból ered, hogy mindig egyre jobb és egyre különlegesebb hangzású gitárokat keresett a lemezeihez, míg mára a gitárjai száma meghaladja a 70 darabot. Bevallása szerint életében először egy hangszerboltban vett a kezébe gitárt, egy klasszikus spanyol gitár volt, és rettegett, hogy elejti. A mai napig nem tud úgy elmenni egy hangszerbolt mellett, hogy ne nézzen be, milyen gitárjaik vannak

Az utóbbi években próbálja a turnéit úgy szervezni, hogy főként nyáron keljen útra, és iskolaidőben a családja mellett lehessen Londonban.

2013. 05. 06. 18:19

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Júniusban Mark Knopfler ismét Budapesten koncertezik cikk képei
Mark Knopfler - Júniusban Mark Knopfler ismét Budapesten koncertezik