Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Benson Nat King Cole előtt tiszteleg

George Benson - Benson Nat King Cole előtt tiszteleg

A kortárs jazz egyik legsokoldalúbb alakja, a tízszeres Grammy-díjas George Benson hamarosan új albummal örvendezteti meg a világot. Az Inspiration: A Tribute to Nat King Cole korong május 4-én kerül világszerte a boltok polcaira.

Benson állítása szerint, amikor fiatal kezdő zenész volt, Nat King Cole művészete óriási hatással volt rá. Nyolc évesen, Little Georgie Benson álnéven már rögzített egy feldolgozást a legendás énekes Mona Lisa című szerzeményéből. Néhány évtized elteltével az új, Nat King Cole emlékére készülő nagylemez nyitó dal is pont ez a sláger lett. Benson évekkel ezelőtt már egy élő koncert sorozatot is dedikált mesterének „An Unforgettable Tribute to Nat King Cole” címmel, és sokáig dédelgette a tervet, mi szerint egy egész lemezzel szeretne adózni imádott példaképe művészete előtt. Az álom hamarosan pedig valósággá válik.

George Benson - Benson Nat King Cole előtt tiszteleg

A Tribute to Nat King Cole album Benson zenekarának részvétele mellett neves vendégművészek közreműködésével készült, így a  Pulitzer-díjas trombitás Wynton Marsalis, az elképesztő hangú Idina Menzel és a fiatal, tehetséges énekesnő Judith Hill is hallható a lemezen. Igazán elegánssá és nagyszabásúvá a szimfonikus zenei kíséret teszi a dalokat.

A világ egyik legnagyszerűbb jazz gitárosa elképesztő előadói készséggel és jó adag tehetséggel a torkában korunk egyik legkedveltebb előadója. Benson népszerűségének titka roppant egyszerű: hatalmas tehetsége mérhetetlen alázattal és maximalizmussal párosul. Gyakorlatilag bármit el tud játszani, méghozzá egyenletesen magas színvonalon. A közönségnek nem kell gondolkodnia, egyszerűen nincs más dolga, mint élvezni a muzsikát.  

George Benson pályafutása során eddig  64 albumot készített, szinte minden neves előadóval játszott már. A nevével fémjelzett, aláírásával ellátott és az Ibanez cég által gyártott gitár, a mai napig az egyik  legjobb hangszer a világon.

Inspiration: A Tribute to Nat King Cole dallistája:

Mona Lisa

Just One of Those Things

Unforgettable

Walkin' My Baby Back Home

When I Fall In Love

Route 66

Nature Boy

Ballerina

Smile

Straighten Up and Fly Right

Too Young

I'm Gonna sit Right Down and Write Myself a Letter

2013. 05. 07. 10:33

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Benson Nat King Cole előtt tiszteleg cikk képei
George Benson - Benson Nat King Cole előtt tiszteleg George Benson - Benson Nat King Cole előtt tiszteleg