Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Deák Bill Gyula különleges koncerttel tér vissza a blues színpadára

Deák Bill Gyula - Deák Bill Gyula különleges koncerttel tér vissza a blues színpadára

Magyarország legnagyobb blues-torka, az élő legenda betegségéből felépülve hatalmas bulira készül. Ezúttal a hazai rock egyik szentélye a Pecsa Music Garden ad otthont 2013. május 18-i visszatérésre, hogy Deák Bill Gyula a kényszerű szilencium után ismét megrezegtesse hangszálait.

A 20 órakor kezdődő bő kétórás, fergetegesnek ígérkező dzsemborin az évtizedes, kihagyhatatlan klasszikusoktól egészen az újabb kori rhythm and blues slágerekig minden olyan darab terítékre kerül, amely a Király immár több mint 40 esztendős életútját fémjelzi. Ez az életpálya több ponton összekapcsolódott két olyan emblematikus személyiséggel, hangszeres muzsikussal, akik művészetükkel jelentős mértékben hozzájárultak Bill Kapitány sikereinek kiteljesedéséhez.  Póka Egon szerzeményei alapjaiban határozták meg az utánozhatatlan orgánumú énekes pályaívét a Hobo Blues Bandben csak úgy, mint későbbi szólókarrierjében. A neves basszusgitáros-szerző mellett ott volt Tátrai Tibor, akinek gitártechnikája, megszólalása határainkon innen és túl egyaránt fogalom. Nos, mindkét kiváló muzsikus virtuóz hangszeres játéka megcsillan a Pecsa Music Garden színpadán. Hozzájuk csatlakozik Koltay Gergely a Kormorán együttes vezéregyénisége, aki még a nyolcvanas évek Hobo Blues Band időszaka után fűzte szorosabbra zenei-művészeti kapcsolatát a magyar blues-királlyal.

Jegyek kaphatók a PeCsa Caféban, valamint az interneten.

2013. 05. 13. 18:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Deák Bill Gyula különleges koncerttel tér vissza a blues színpadára cikk képei
Deák Bill Gyula - Deák Bill Gyula különleges koncerttel tér vissza a blues színpadáraDeák Bill Gyula - Deák Bill Gyula különleges koncerttel tér vissza a blues színpadára