Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/19

Listamustra - Listamustra 2013/19

Macklemore és Ryan Lewis beírta magát az amerikai zene történelemkönyvébe. A washingtoni (seattle-i) rapper és a washingtoni (spokane-i) producer az első duó, amely a bemutatkozó után a második slágerlistás dalával is felért a Billboard magazin Hot 100 rangsorának csúcsára.

Ez a hőstett legutóbb Lady Gagának sikerült – a New York-i énekesnő 2009 januárjában és februárjában a Colby O’Donisszal készült Just Dance-szel három, 2009 áprilisában a Poker Face-szel egy hétig uralta a mezőnyt. Macklemore és Ryan Lewis első slágere, a Wanz közreműködésével készült Thrift Shop megszakítással hat hétig vezetett, a második, a Ray Daltonnal készült Can’t Hold Us a héten a második helyről az elsőre lépett, véget vetve P!nk és a Nate Ruess trónolásának, akik a Just Give Me a Reason című felvétellel három hétig tanyáztak a legmagasabb pozícióban.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Macklemore & Ryan Lewis featuring Ray Dalton: Can’t Hold Us

Egyesült Királyság – Daft Punk featuring Pharrell Williams & Nile Rodgers: Get Lucky

Németország – Capital Cities: Safe and Sound

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

Ismeretlen amerikai duó német diadala

Az Egyesült Királyságban harmadik hete a Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo alkotta francia Daft Punk a listavezető a két amerikaival, Pharrell Williamsszel és Nile Rodgersszel készült Get Lucky című szerzeménnyel – április 19. és május 11. között nyolcezer példány híján félmillió fogyott el belőle a szigetországban. Az élmezőnyben két lemezlovas-producer egy-egy zeneszáma szerepel új belépőként. A második helyre az amerikai Chris Malinchak felvétele, a So Good To Me, a hatodikra a holland Armin van Buuren a kanadai Trevor Guthrie énekessel készült újdonsága, a This Is What It Feels Like iratkozott fel. Akárcsak az USA-ban, Németországban is véget ért P!nk és Nate Ruess trónolása – a duó a német listát két hétig uralta. A Los Angeles-i Capital Cities indie-rock duó került az élre a Safe and Sound című dallal. Nálunk a Single (track) listát negyedik hete Ákos maxi CD-je, a Veled utazom vezeti. A rádiók játszási rangsorában egy hét után visszatért a csúcsra ByeAlex eurovíziós Kedvesem című slágere, amely összességében harmadik hete a legjátszottabb.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Kenny Chesney: Life on a Rock

Egyesült Királyság – Caro Emerald: The Shocking Miss Emerald

Németország – Deep Purple: Now What?!

Magyarország – Michael Bublé: To Be Loved

 

Holland dzsesszénekesnő brit sikere

Az Amerikai Egyesült Államok albumeladási listájának tízes mezőnyében két új belépő található. Az élen a negyvenöt éves Kenny Chesney stúdiólemeze, a Life on a Rock debütált – a megjelenés hetében 153 ezer példányt értékesítettek belőle. A Tennessee állambeli countryénekesnek ez a hetedik listavezető albuma az USA-ban. A countryzenészek között csak Garth Brooks előzi meg nyolc listavezető koronggal. A kilencedik helyen a texasi Randy Rogers Band countryzenekar Trouble című nagylemeze nyitott. Az Egyesült Királyságban az első helyet Caro Emerald szerezte meg a The Shocking Miss Emerald című második stúdióalbumával, ehhez elegendő volt 34 246 példány. Az amszterdami születésű holland dzsesszénekesnő első stúdiólemeze, a 2010-es Deleted Scenes from the Cutting Room Floor a szigetországban elérte a platinastátust, több mint 300 ezer darab kelt el belőle, a listán a negyedik helyig jutott. A Rudimental az ezüstérmes pozícióba hátráló Home című albumából közel háromezer példánnyal fogyott el kevesebb, mint Caro Emerald újdonságából. A brit TOP 10-ben további három új belépőre lelünk. Hugh Laurie (Dr. House) angol színész-énekes második stúdiólemeze, a Didn’t It Rain a harmadik, Alison Moyet angol énekesnő nyolcadik stúdióalbuma, a The Minutes az ötödik, a Lady Antebellum nashville-i countrytrió negyedik stúdiólemeze, a Golden a hetedik helyen kezdett. Németországban a Deep Purple angol rockegyüttes 19. stúdióalbuma, a Now What?! rajtol a csúcson, megelőzve a HIM finn rockzenekar második helyre feliratkozó Tears on Tape című nyolcadik stúdiólemezét. Nálunk harmadik hete a kanadai Michael Bublé CD-je, a To Be Loved a legkelendőbb kiadvány. A Deep Purple albuma, a Now What?! a hetedik, Halász Judit 1986-os nagylemeze, a Boldog születésnapot a 25., Eric Clapton korongja, az Old Sock a harmincadik, Kozma Orsi CD-je, a Vulkán a 31., Lovász Irén and Teagrass albuma, a Wide Is the Danube a 33., a HIM nagylemeze, a Tears on Tape a 39. helyen debütált.

Puha József

2013. 05. 15. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/19 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/19