Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Get Lucky – a nyár slágere

Daft Punk - Get Lucky – a nyár slágere

Úgy tűnik, egy 1993 óta működő duó adja a nyár vezető slágerét Európában. Furcsa ez, hiszen ritkán fordul elő, hogy egy formáció húsz évvel a megalakulása után új csúcsot hódítson meg. Igaz, a Daft Punk körül az elmúlt években nagy csend honolt. Visszatérő albumát 2008 óta készíti.

A francia Daft Punk duó Pharrell Williams amerikai énekessel és az ugyancsak amerikai Chic zenekar gitárosával, Nile Rodgersszel készült diszkós, funkos Get Lucky című szerzeménye az Egyesült Királyságban április 19-én került forgalomba, s két nap alatt annyit értékesítettek belőle, hogy az április 14. és április 20. közti időszakot tükröző dallista harmadik helyére iratkozott fel. Ez hatalmas sikert vetített előre. A Get Lucky a következő héten a várakozásnak megfelelően átvette a vezetést, április 21. és április 27. között 155 215 példány fogyott el belőle a brit piacon. Április 28. és május 4. között tovább nőtt iránta a kereslet, 163 384 példányban kelt el – ez az idei legtöbb egy hét alatt. A felvétel a harmadik héten is megőrizte vezető pozícióját. Április 19. és május 11. között nyolcezer példány híján félmilliót értékesítettek belőle a szigetországban. Úgy tűnik, a héten sem győzik le, marad a lista csúcsán.

Daft Punk - Get Lucky – a nyár slágere

A Daft Punk korábban a 2000-es One More Time című szerzeménnyel szerepelt a legmagasabban a brit rangsorban, a második helyig jutott. Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo duója a hatodik francia a brit lista élén. Korábban négy szólózenész, Serge Gainsbourg, Charles Aznavour, Mr. Oizo és David Guetta, valamint a Modjo duó járta meg a legmagasabb pozíciót.

A formáció a Get Luckyval a mifelénk május 17-én megjelenő Random Access Memories című negyedik stúdiólemezét harangozza be, amelyen 2008 óta dolgozik. A zenészek szeme előtt eleinte csak annyi lebegett, hogy valami mást akarnak készíteni, mint eddig. Thomas a Rolling Stone magazinnak elmondta, ráébredtek arra, hogy emberekkel szeretnék megvalósítani azt, amit eddig gépekkel és szemplerekkel készítettek. Szerinte manapság mindenki minél robotosabbra akarja formázni az emberi hangot, ők viszont a lehető legemberibb robotdalolászást akarták rögzíteni. Az album tizenhárom szerzeménye közül mindössze kettőben játszik dobgép. Az elektronikus hangokhoz egy nagy moduláris szintetizátort használtak csak. Guy-Manuel elmondta, nem arról van szó, hogy nem tudnának őrült, futurisztikus zenét készíteni, de most a múltba akartak visszatérni. A Daft Punk a hetvenes–nyolcvanas évek túláradó, érzelmekkel nem spóroló élő zenéjéből merített ihletet, és valami hasonlót hozott létre. Tessék róla meggyőződni! (Új Szó)

Puha József

2013. 05. 18. 7:43

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Get Lucky – a nyár slágere cikk képei
Daft Punk - Get Lucky – a nyár slágereDaft Punk - Get Lucky – a nyár slágere