Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Grammy-jelölteké a Halálos iramban 6. kulcsdala

Filmzene - Grammy-jelölteké a Halálos iramban 6. kulcsdala

Ludacris rappel és játszik is 2013 csúcs autós-mozijában, a széria több részében közreműködő Don Omar szintén erősíti a soundtracket, ám ő ezúttal nem látható. A szélesvásznú toptétele, a kétszer is felcsendülő We Own It azonban nem nekik, hanem 2 Chainz-nek és Wiz Khalifának köszönhető. A music.hu a film sajtóvetítésén járt.

A Halálos iramban-sorozat védjegye, hogy a dögös dalok és autók mellett mindegyik részben szerepet kap egy rapper is. Az első részben Ja Rule, a harmadikban Lil’ Bow Wow, a negyedik és ötödik felvonásban Don Omar, a második és a legfrissebb, hatodik adrenalin- és nitro-fröccsös kalandban Ludacris tűnik fel a vásznon – és persze a filmzenében. A mostani topmozi kulcsdalát, a We Own It című tételt azonban nem a háromszoros Gramy-győztesre, hanem az arany gramofonra külön-külön jelölt 2 Chainz és Wiz Khalifa párosra bízták a filmkészítők. Igaz, a multiplexekben vetítésenként kétszer is felcsendülő nóta a toplistákon egyelőre nem sok vizet zavar, egyedül az angoloknál jegyezik (a szélesvásznú projekt kulcshelyszíne London), ott is egyelőre a 61. helyig jutott. Talán a nemzetközi bemutató után javul a helyzet, ám kétségtelen, bizonyos betétdalok csak a film látványvilágával együtt működnek.

 

Márpedig látványban nincs hiány: a Halálos iramban 6. magasra teszi a lécet, néha még önmagának is, hiszen a film végi, meglepően hosszú repülős jelenetet, és annak zárását valószínűleg azok sem tapsolják meg, akiknél az előző rész páncélszekrényes huzavonája és halálugrása még belefért a hihető kategóriába.

 

Ugyanakkor a többi autós akcióra és a valóban sok bunyóra nem lehet panasz, ám az igazi erény a család jelentőségének hihetően menő és cseppet sem nyálas hangsúlyozásán túl a szinte összes szereplő (hova tűnt Damon Hill, izé, Eva Mendes?!) és mindegyik korábbi rész telitalálatos megidézése. Egyszerűen parádés a film eleji előzménymontázs, ahogy Letty visszatérésének magyarázata (ezzel kapcsolatban félrevezető az előzetes, mert egy ott elhangzó részlet nincs a filmben!), a Halálos iram főgonoszának felbukkanása és a széria leggagyibb részének, a Halálos iramban: Tokiói hajszának plusz csavarja. Utóbbi a stáblista körüli tuti meglepetéssel és sztárvendéggel üt, s terít meg a sorozat folytatásának.

Balajti Péter

2013. 05. 22. 22:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Grammy-jelölteké a Halálos iramban 6. kulcsdala cikk képei
Filmzene - Grammy-jelölteké a Halálos iramban 6. kulcsdala