Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/20

Listamustra - Listamustra 2013/20

Az Egyesült Királyságban negyedik hete a Get Lucky a listavezető, amely jelenleg a „2013 legnagyobb slágere” cím első számú várományosa, és nem csak a szigetországban. A francia Daft Punk duó Pharrell Williams amerikai énekessel és az ugyancsak amerikai Chic zenekar gitárosával, Nile Rodgersszel készült dalából a brit piacon szombatig 606 ezer példányt értékesítettek.

A Get Lucky ezzel megelőzte Justin Timberlake a rangsort három hétig uraló Mirrors című zeneszámát, s az idei összesített listán már csak az egy hétig vezető Macklemore Ryan Lewisszal és Wanzzal készült szerzeménye, a Thrift Shop szerepelt előtte 19 ezer példánnyal, de a hét elején azt is lekörözte. A Random Access Memories című Daft Punk-nagylemezt beharangozott Get Lucky a német rangsorban hatodikból lett negyedik, az amerikaiban a jövő héten várhatóan a tizedik helyre lép elő. A tegnap este nyilvánosságra hozott adatok azt vetítik előre, hogy a brit listán véget ér a trónolása, a vasárnap kiadásra kerülő rangsorban Naughty Boy lesz az első a Sam Smithszel készült La La La című felvétellel.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Macklemore & Ryan Lewis featuring Ray Dalton: Can’t Hold Us

Egyesült Királyság – Daft Punk featuring Pharrell Williams & Nile Rodgers: Get Lucky

Németország – Capital Cities: Safe and Sound

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

Már nálunk is hódít a Get Lucky

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája csúcsán, második hete három washingtoni: Macklemore rapper, Ryan Lewis producer és Ray Dalton énekes vezet a Can’t Hold Us című világslágerrel. Az élmezőny egyetlen új belépője Selena Gomez a hatodik helyre ugró zeneszáma, a Come & Get It – a texasi születésű színész-énekesnő ezzel harangozza be a készülő Stars Dance című albumát. A brit rangsorban hetedik hete araszolgat felfelé Passenger, vagyis Mike Rosenberg a Let Her Go című szerzeményével, már az ezüstérmes pozícióban tanyázik. Németországban öt hétig volt vele listavezető. A tízes mezőnyben három újdonság található. A harmadik helyen Demi Lovato debütált a Heart Attack című felvételével. Az új-mexikói születésű énekesnőnek ez a legjobb helyezése, korábban a 32. helyig jutott a 2011-es Skyscraper című dallal. A hatodik helyen Wretch 32 londoni, tottenhami rapper Shakkával készült zeneszáma, a Blackout, a tizediken Sub Focus londoni elektrozenei producer a tavalyi év felfedezettjével, Alex Clare-rel készült felvétele, az Endorphins kezdett. Németországban második hete a Capital Cities Los Angeles-i indie-rock duó uralja a mezőnyt a Safe and Sound című slágerével. Nálunk a Single (track) listán ötödik hete Ákos maxi CD-je, a Veled utazom vezet. A rádióállomásaink a Daft Punk szerzeményét, a Get Luckyt játsszák a legtöbbet. A rádiós rangsor múlt heti vezetője, ByeAlex eurovíziós Kedvesem című dala a hatodik helyre hátrált. Rúzsa Magdolna a nyár nagy slágerének ígérkező Szerelem című száma a 25. helyről a negyedikre lépett.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Lady Antebellum: Golden

Egyesült Királyság – Rod Stewart: Time

Németország – Reinhard Mey: Dann mach’s gut

Magyarország – Michael Bublé: To Be Loved

 

Rod Stewart sokáig várt diadala

Az Amerikai Egyesült Államokban a várakozásnak megfelelően a hétszeres Grammy-győztes Lady Antebellum nashville-i countryzenei trió negyedik, Golden című stúdióalbumából fogyott el a legtöbb – a megjelenés hetében 167 ezer példányt vásároltak belőle. A második helyre a Baz Luhrmann rendezésében készült The Great Gatsby (A nagy Gatsby) című film zenei anyaga iratkozott fel, többek közt Lana Del Rey, Jay-Z, a Florence + the Machine és a The xx új dalával. A nagylemezből 137 ezer példányt értékesítettek, ebből 119 ezret letölthető formátumban, ami új rekord, filmzenéből digitálisan egy hét alatt ilyen sok még sosem talált gazdára. A TOP 10-ben további három új belépő szerepel: a harmadik helyen a korunk slágereit csokorba kötő Now That’s What I Call Music! 46. része, az ötödiken a Miranda Lambert, Ashley Monroe és Angaleena Presley alkotta Pistol Annies nashville-i countrytrió második stúdióalbuma, az Annie Up, a hetediken Rod Stewart nagylemeze, a Time nyitott. A veterán énekes odahaza, az Egyesült Királyságban megszerezte az első helyet. Ez a nyolcadik listavezetője az eladási rangsorban. Legutóbb az 1979-es Greatest Hits, Vol. 1 című gyűjteményével vezetett, a stúdióalbumai közül pedig az 1976-os A Night on the Town cíművel. Az élmezőnyben további három újdonságra lelünk. A második helyre a tavaly ismertté vált angol Gabrielle Aplin első stúdiólemeze, az English Rain, a harmadikra a Vampire Weekend New York-i rockegyüttes harmadik stúdióalbuma, a Modern Vampires of the City, a hatodikra az egykori ABBA egyik énekesnője, a svéd Agnetha Fältskog ötödik angol nyelvű stúdiólemeze, az A érkezett meg. Németországban is új belépő található a csúcson, az 1942-es berlini születésű Reinhard Mey albuma, a Dann mach’s gut. A második helyen KC Rebell német rapper nagylemeze, a Banger rebellieren, a harmadikon a holland Caro Emerald albuma, a The Shocking Miss Emerald, a negyediken Rod Stewart korongja, a Time startol. Nálunk negyedik hete a kanadai Michael Bublé nagylemeze, a To Be Loved a legkelendőbb. A hetedik helyen Csemer Boglárka CD-je, a Boogie, a 12. helyen Lajkó Félix korongja, a Mező – Field, a 17. helyen Joe Satriani albuma, az Unstoppable Momentum, a 25. helyen Halász Judit Csiribiri című filmkoncertjének DVD-je, a 27. helyen Révész Sándor 1985-ös első szólólemeze, a 33. helyen a Piramis Best of válogatása debütált.

Puha József

2013. 05. 23. 7:06

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/20 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/20