Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/18

Listamustra - Listamustra 2013/18

Úgy tűnik, Passenger, polgári nevén Mike Rosenberg odahaza, az Egyesült Királyságban is befut. A Let Her Go című slágere öt hétig vezetett Németországban, felért a csúcsra többek közt Svédországban, Írországban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

Az angol zenész a héten a brit dallistán a 11. helyről a negyedikre jött fel, az All the Little Lights című nagylemeze pedig a 25. helyét a hatodikra cserélte. Az 1984. május 17-én született Mike Rosenberg eleinte a Passenger nevű együttesével zenélt, de nagy port nem kavart. 2009-ben úgy döntött, szólóban folytatja pályafutását – a Passenger nevet megtartotta. Az áttörés idáig váratott magára, a Let Her Go minden bizonnyal a nyár egyik nagy slágere lesz. A tavaly februárban megjelent All the Little Lights című albumáról származik, amelynek összes szerzeményét saját maga írta.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – P!nk featuring Nate Ruess: Just Give Me a Reason

Egyesült Királyság – Daft Punk featuring Pharrell Williams & Nile Rodgers: Get Lucky

Németország – P!nk featuring Nate Ruess: Just Give Me a Reason

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

A megállíthatatlan Daft Punk

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának élén: harmadik hete P!nk uralja a mezőnyt a fun. trió énekes-frontembere, Nate Ruess közreműködésével készült Just Give Me a Reason című slágerrel. Belépett az élmezőnybe, a kilencedik helyre az Icona Pop svéd duó az angol Charli XCX közreműködésével készült I Love It című szerzeménnyel. A brit rangsor csúcsán is változatlan a helyzet: második hete a francia Daft Punk duó Pharrell Williams amerikai énekessel és az ugyancsak amerikai Chic zenekar gitárosával, Nile Rodgersszel készült diszkós, funkos Get Lucky című zeneszáma az első. Az Egyesült Királyságban április 19-én került forgalomba, s két nap alatt annyit értékesítettek belőle, hogy az április 14. és április 20. közti időszakot tükröző dallista harmadik helyére iratkozott fel. Ez hatalmas sikert vetített előre. A Get Lucky a múlt héten a várakozásnak megfelelően átvette a vezetést, április 21. és április 27. között 155 215 példány fogyott el belőle a brit piacon. Április 28. és május 4. között tovább nőtt iránta a kereslet, 163 384 példányban kelt el – ez az idei legtöbb egy hét alatt. A slágert minden bizonnyal a héten sem győzik le. A TOP 10 egyetlen újdonsága a Disclosure angol duó Eliza Doolittle-vel készült You & Me című felvétele a tizedik helyen. Németországban második hete P!nk és Nate Ruess vezet. Nálunk a Single (track) listán harmadik hete Ákos maxi CD-je, a Veled utazom trónol. A rádióállomásaink Avicii és Nicky Romero zeneszámát, az I Could Be the One-t sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Michael Bublé: To Be Loved

Egyesült Királyság – Rudimental: Home

Németország – Frei.Wild: Feinde deiner Feinde

Magyarország – Michael Bublé: To Be Loved

 

A Rudimental teljes sikere

Az Amerikai Egyesült Államokban – a várakozásnak megfelelően – Michael Bublé értékesítette a legtöbb albumot, 195 ezret a To Be Loved című nyolcadik stúdiólemezéből. A kanadai sztár korábban a 2007-es Call Me Irresponsible, a 2009-es Crazy Love és a 2011-es Christmas című albumokkal járta meg a legmagasabb pozíciót. A második helyen debütált az American Idol tehetségkutató tévéműsor harmadik, 2004-es sorozatában diadalmaskodó Fantasia negyedik stúdiólemeze, a Side Effects of You. A tízes mezőnyben további három új belépő szerepel: a negyedik helyen a Phoenix francia rockegyüttes ötödik stúdióalbuma, a Bankrupt!, a hetediken az egykori White Zombie frontemberének, Rob Zombie-nak az ötödik stúdiólemeze, a Venomous Rat Regeneration Vendor, a kilencediken a The Black Eyed Peas-frontember will.i.am negyedik szólóalbuma, a #willpower nyitott. Az Egyesült Királyságban 63 363 példány fogyott el a kiadás hetében a londoni Rudimental első, Home című nagylemezéből – ezzel elfoglalta a lista élét. A Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor és DJ Locksmith alkotta drum and bass formációnak odahaza két listavezető slágere született már: a John Newmannel készült Feel the Love tavaly júniusban egy hétig és az Ella Eyre énekesnővel készült Waiting All Night szintén egy hétig, két hete vezetett. A brit élmezőnyben még egy újdonság található: Bo Bruce angol énekesnő első albuma, a Before I Sleep a tizedik pozícióba érkezett meg. Németországban is új listavezető van, a Frei.Wild rockzenekar Feinde deiner Feinde című nagylemeze kezdett az eladási lista csúcsán. Nálunk második hete Michael Bublé To Be Loved című albumából vásárolják a legtöbbet. A negyvenes mezőnyben négy új belépőre lelünk: a 12. helyen a Whitesnake angol rockegyüttes koncertkorongja, a Made in Japan, a 13. helyen az Amorphis finn metálzenekar 11. stúdiólemeze, a Circle, a 28. helyen a Volbeat dán metálegyüttes ötödik stúdióalbuma, az Outlaw Gentlemen & Shady Ladies, a 38. helyen Illényi Katica 2004-es koncertjének CD-je, a Mézillatú nyár rajtol.

Puha József

2013. 05. 06. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/18 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/18