Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Daft Punk – siker és gyász

Daft Punk - Daft Punk – siker és gyász

Ezekben a napokban két esemény révén került a zenei híradások élére a Daft Punk. Az egyik örömteli, a másik szomorú. Miközben a francia duó sikert sikerre halmoz, elhunyt az eddigi legnagyobb slágerének előadója.

A Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo alkotta Daft Punk Pharrell Williams amerikai énekessel és az ugyancsak amerikai Chic zenekar gitárosával, Nile Rodgersszel készült diszkós, funkos Get Lucky című szerzeménye az Egyesült Királyságban április 19-én jelent meg, s két nap alatt annyit értékesítettek belőle, hogy az április 14. és április 20. közti időszakot tükröző dallista harmadik helyére iratkozott fel. A következő héten átvette a vezetést, április 21. és április 27. között 155 215 példány fogyott el belőle a brit piacon. Április 28. és május 4. között tovább nőtt iránta a kereslet, 163 384 példányban kelt el – ez az idei legtöbb egy hét alatt. A felvétel negyedik hete tartja vezető pozícióját, múlt szombatig 606 ezer példányt értékesítettek belőle. A Random Access Memories című Daft Punk-nagylemezt beharangozott Get Lucky ezzel megelőzte Justin Timberlake Mirrors című zeneszámát, s az idei összesített brit listán már csak Macklemore és Ryan Lewis szerzeménye, a Wanz közreműködésével készült Thrift Shop szerepelt előtte 19 ezer példánnyal, de a hét elején azt is lekörözte. A német rangsorban hatodikból lett negyedik, az amerikaiban a jövő héten a tizedik helyre lép elő. A szerda este nyilvánosságra hozott adatok azt vetítik előre, hogy a brit listán véget ér a trónolása, a holnap kiadásra kerülő rangsorban minden bizonnyal Naughty Boy lesz az első a Sam Smithszel készült La La La című szerzeménnyel.

Daft Punk - Daft Punk – siker és gyász

Csak a napokban járta körbe a nagyvilágot a hír, mely szerint negyvenhat évesen elhunyt az amerikai Anthony Moore, aki Romanthony néven lemezlovasként, producerként és énekesként aratta sikereit, valamint Black Male Records néven lemezkiadót is működtetett. Mifelénk legtöbben a Daft Punk 2000-es One More Time című dalának énekeseként ismerik. A francia zenészek négy évvel korábban ismerkedtek meg vele, és nagy hatást gyakorolt rájuk. Romanthony négy albumot és számos maxi CD-t adott ki. Halálhírét testvére, Mellony jelentette be a Facebookon, eszerint még május 7-én hunyt el austini otthonában. A halál oka egyelőre ismeretlen. (Új Szó)

Puha József

2013. 05. 25. 10:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Daft Punk – siker és gyász cikk képei
Daft Punk - Daft Punk – siker és gyászDaft Punk - Daft Punk – siker és gyászDaft Punk - Daft Punk – siker és gyász