Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/11

Listamustra - Listamustra 2013/11

Jimi Hendrix korábban kiadatlan tizenkét dalát felvonultató People, Hell and Angels című nagylemezéből 72 ezer példányt értékesítettek az Amerikai Egyesült Államokban a megjelenés hetében, s az album az eladási lista második helyére iratkozott fel. Az 1970. szeptember 18-án a 28. életévében elhunyt zenész a felvételek többségét 1968-ban és 1969-ben rögzítette.

Hendrix csak 1968 novemberében szerepelt magasabban a rangsorban – az Electric Ladyland című stúdiólemezével két hétig vezetett. Posztumuszalbum legutóbb 2009 novemberében tanyázott a csúcson, Michael Jackson nagylemeze, a This Is It egy hétig uralta a mezőnyt.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Baauer: Harlem Shake

Egyesült Királyság – Justin Timberlake: Mirrors

Németország – will.i.am featuring Britney Spears: Scream & Shout

Magyarország – ByeAlex: Kedvesem

 

Hódít a Kedvesem

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája élén, negyedik hete Baauer pennsylvaniai születésű lemezlovas, producer táncőrületet kiváltó slágere, a Harlem Shake trónol. Az első helyezését leginkább annak köszönheti, hogy a rangsorba – az eladási és a rádiós sugárzási adatok mellett – negyedik hete a YouTube-os videoklipek amerikai nézettsége is beleszámítódik. A brit rangsor csúcsán sincs változás, harmadik hete a memphisi születésű Justin Timberlake vezet a Mirrors című szerzeménnyel. Idén eddig ez a legtovább a vezető pozícióban tanyázó zeneszám. Az élmezőny egyetlen újdonsága a hawaii születésű Nicole Scherzinger hatodik helyre megérkező Boomerang című felvétele. A hét közepén még úgy tűnt, hogy a dal rajt-cél győzelmet arat, a hét második felében azonban jelentősen csökkent iránta a kereslet. A 2003 és 2010 között működött The Pussycat Dollsban megismert énekesnő a Boomeranggal a készülő második szólóalbumát harangozza be. A német lista élén is változatlan a helyzet: kilencedik hete will.i.am és Britney Spears slágere, a Scream & Shout uralja a mezőnyt. Nálunk a Single (track) listán négy hét után trónfosztott lett a Depeche Mode szerzeménye, a Heaven, és ByeAlex vette át a vezetést az eurovíziós Kedvesemmel. A rádióállomásaink harmadik hete Bruno Mars zeneszámát, a Locked Out of Heavent sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Luke Bryan: Spring Break… Here to Party

Egyesült Királyság – David Bowie: The Next Day

Németország – Heino: Mit freundlichen Grüssen

Magyarország – Road: Tegyük fel…

 

David Bowie húsz év után újra vezet

Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében Jimi Hendrix második helyen kezdő korongja mellett még egy új belépő található. Az első helyen nyitott Luke Bryan nagylemeze, a Spring Break… Here to Party, amelyből 150 ezer példány fogyott el a kiadás hetében. A 37. életévében járó, georgiai születésű countryzenész először szerepel a legmagasabb pozícióban. Az album dalai EP-ken az elmúlt négy év márciusában már forgalomba kerültek (Spring Break with All My Friends – 2009, Spring Break 2… Hangover Edition – 2010, Spring Break 3… It’s a Shore Thing – 2011, Spring Break 4… Suntan City – 2012), ezekből összesen 145 ezer példány kelt el. Az Egyesült Királyságban az első helyet – a várakozásnak megfelelően – David Bowie szerezte meg a The Next Day című nagylemezével, amelyből 94 048 példányt vásároltak a megjelenés hetében. A londoni születésű élő legenda legutóbb az 1993-as Black Tie White Noise című albummal szerepelt a rangsor élén. A The Next Day 2003 eddigi leggyorsabban fogyó korongja, de a jövő héten már minden bizonnyal Justin Timberlake-é lesz a cím a The 20/20 Experience című nagylemezével. A brit TOP 10-ben további két újdonságra lelünk. Az ezüstérmes pozícióban debütált a New Jersey-i Bon Jovi a What About Now című 12. stúdióalbumával. A kilencedik helyen a Theo Hutchcraft és Adam Anderson alkotta Hurts manchesteri szintipop duó Exile című második stúdiólemeze startol. Németországban összességében negyedik hete Heino albuma, a Mit freundlichen Grüssen a legkeresettebb. Nálunk a Road zenekar Tegyük fel… című CD-je rajtol az első helyen. A negyvenes mezőnyében további hat új belépő található. A harmadik helyre Dido nagylemeze, a Girl Who Got Away, a tizedikre Andras de Laszlo albuma, a Mein Weg in dein Herz, a 12. helyre Jimi Hendrix korongja, a People, Hell and Angels, a 13. helyre a Kormorán CD-je, az Angyalok énekei, a 34. helyre Steven Wilson nagylemeze, a The Raven That Refused to Sing (And Other Stories), a 36. helyre a Bon Jovi albuma, a What About Now iratkozott fel.

Puha József

2013. 03. 18. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/11 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/11