Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/21

Listamustra - Listamustra 2013/21

Emeli Sandé első, Our Version of Events című nagylemeze először található a brit eladási lista élmezőnyén kívül – a 67. héten a nyolcadikról a 15. helyre hátrált. A skót énekesnő a tavaly februárban megjelent albumával már egy ideje rekordtartó.

Az év legelején, amikor az Our Version of Events 47. hete tanyázott megszakítás nélkül a brit rangsor tízes mezőnyében, Emeli a szólóelőadók között lett rekorder. Az első nagylemezével még egyetlen szólóelőadó sem szerepelt ilyen hosszú ideig a TOP 10-ben. A zenekarok közül is csak a The Beatlesnek jött össze, a gombafejűek az 1963-as Please Please Me című albumukkal 1963-ban és 1964-ben hatvankét hétig tanyáztak egyhuzamban az élmezőnyben. Az 1987. március 10-én született Emeli Sandé áprilisban őket is lekörözte. Nagylemeze az Egyesült Királyságban tavaly 1 millió 393 ezer eladott példánnyal az év legnépszerűbb albuma volt. A skót énekesnő a nagylemezzel több díjat bezsebelt. A februári BRIT Awardson, a legrangosabb brit könnyűzenei díjak átadóján az Our Version of Events a legjobb brit album lett, Emelit pedig a legjobb brit női előadónak kiáltották ki.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Macklemore & Ryan Lewis featuring Ray Dalton: Can’t Hold Us

Egyesült Királyság – Naughty Boy featuring Sam Smith: La La La

Németország – Beatrice Egli: Mein Herz

Magyarország – Depeche Mode: Soothe My Soul

 

A brit listán legyőzték a Daft Punkot

Macklemore rapper és Ryan Lewis producer a Ray Dalton énekessel készült Can’t Hold Us című slágerrel harmadik hete uralja az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját. A tízes mezőnyben egy új belépő található, a tizedikre lépett a Daft Punk szerzeménye, a Pharrell Williams énekessel és Nile Rodgers gitárossal készült Get Lucky, amely a brit rangsorban négy hét után trónfosztott lett. Naughty Boy (polgári nevén Shahid Khan) aratott rajt-cél győzelmet a szigetországban a Sam Smith-szel készült La La La című zeneszámmal, amelyből 145 326 példány fogyott el. A watfordi rappernek, producernek ez már a második beharangozója a készülő Hotel Cabana című első stúdiólemezéről – az Emeli Sandé közreműködésével készült Wonder a tizedik helyig jutott. A brit TOP 10-ben két új belépőre lelünk. A 61. helyről a hatodikra ugrott 2 Chainz és Wiz Khalifa a We Own It (Fast & Furious) című felvétellel, a Halálos iramban című film hatodik részének betétdalával. Megfelezte helyezéseinek számát Olly Murs a kilencediken szereplő Dear Darlin’ című újdonsággal, amely a harmadik sláger az énekes tavaly novemberben kiadott Right Place Right Time című harmadik stúdióalbumáról. Németországban – a várakozásnak megfelelően – a Deutschland sucht den SuperStar május 11-én véget ért tizedik sorozatában diadalmaskodó Beatrice Egli debütált az élen a Mein Herz című szerzeménnyel. A második helyen végzett Lisa Wohlgemuth a Heartbreaker című zeneszámmal a nyolcadik helyre érkezett meg. Nálunk a Single (track) listán Ákos – bizonyára csak átmenetileg – átadta az első helyet a hazánkban is nagy sikerrel koncertező Depeche Mode Soothe My Soul című felvételének, amely az angol együttes márciusban forgalomba került Delta Machine című nagylemezének második kiemelt dala. A rádióállomásaink második hete a Daft Punk slágerét, a Get Luckyt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Vampire Weekend: Modern Vampires of the City

Egyesült Királyság – Daft Punk: Random Access Memories

Németország – Santiano: Mit den Gezeiten

Magyarország – Michael Bublé: To Be Loved

 

George Strait utolérte Paul McCartneyt

Az Amerikai Egyesült Államok albumeladási listájának élmezőnyében három újdonság található. A csúcson a Vampire Weekend New York-i rockzenekar harmadik stúdiólemeze, a Modern Vampires of the City kezdett, amelyből 134 ezer példányt értékesítettek a megjelenés hetében. Az ezüstérmes pozícióba George Strait iratkozott fel a Love Is Everything című stúdióalbumával. A hatvanegy éves texasi countryzenésznek ez már a 18. korongja a tízes mezőnyben. Ezzel az örökranglistán utolérte Paul McCartneyt, s a szólóelőadók között már csak Bob Dylan (húsz TOP 10-es nagylemez), Elvis Presley (huszonhét) és Frank Sinatra (harminchárom) található előtte. A harmadik helyen a 21. életévében járó Demi Lovato új-mexikói énekesnő negyedik stúdióalbuma, a Demi startol. Az Egyesült Királyságban – a vártnak megfelelően – a Daft Punk negyedik stúdiólemeze, a Random Access Memories nyitott az élen 165 091 példánnyal, amely idén a legjobb eredmény egy hét alatt. Az élmezőnyben további négy új belépő szerepel. A harmadik helyen a The National ohiói rockegyüttes hatodik stúdióalbuma, a Trouble Will Find Me, a negyediken a Texas skót popzenekar közel nyolc év után kiadott stúdiólemeze, a The Conversation, az ötödiken a Thirty Seconds to Mars Los Angeles-i rockegyüttes negyedik stúdióalbuma, a Love, Lust, Faith + Dreams, a tizediken Demi Lovato korongja, a Demi rajtol. Németországban a Santiano német zenekar nagylemeze, a Mit den Gezeiten debütált a csúcson. Az egykori ABBA egyik énekesnője, Agnetha Fältskog az A című ötödik angol nyelvű albumával a bronzérmes pozícióba érkezett meg. Nálunk ötödik hete a kanadai Michael Bublé CD-je, a To Be Loved a legkelendőbb kiadvány. A negyvenes mezőnyben négy újdonságra lelünk: a negyedik helyen a Kard rockegyüttes nagylemeze, a Szívemen a dal, a 37. helyen Deák Bill Gyula DVD-je, a 40 év blues (a 2010. november 19-én a SYMA csarnokban tartott koncertjének anyaga), a 38. helyen a Tavaszi esti mesék című válogatás, a 39. helyen Rod Stewart albuma, a Time kezdett.

Puha József

2013. 05. 28. 21:18

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/21 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/21