Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Anima Sound System a World Music Expon

Anima Sound System - Anima Sound System a World Music Expon

Idén az Anima Sound Systemet a nemzetközi zsűri több mint ötszáz pályázó közül választotta be a világ legnagyobb world music rendezvényén, a WOMEX–en fellépő 40 zenekar közé. A sokszínű, különböző műfajokba kiránduló és kísérletező együttesnek a WOMEX kiváló lehetőség arra, hogy külföldön is igazi karriert futhasson be. A WOMEX (World Music Expo) a világ legnagyobb világzenei vására. 1994 óta eddig hét alkalommal került megrendezésre különböző európai nagyvárosokban, a berlini Piranha lemezkiadó és társszervezők irányításával. A WOMEX igazi szakmai találkozóhely konferenciával, vásárral, bemutatkozó koncertekkel és persze rengeteg informális beszélgetési lehetőséggel. Tavaly Rotterdamban több mint 950 cég 1600 képviselője vett részt a WOMEX-en kb.80 országból, köztük 200 újságíró. Posztumusz életműdíjjal méltatták Nusrat Fateh Ali Khan művészetét. Az idei WOMEX-et Essenben rendezik meg október 24. és 27. között. Ez a meghívás nemcsak az Anima, hanem az őket képviselő ügynökség, a WIZARt számára is nagy öröm és elismerés, hiszen második éve kerül be a WOMEX-re általuk képviselt zenekar: tavaly a Besh o droM, most az Anima Sound System. (A WOMEX-en 2001 előtt évekig nem vett részt magyar zenekar és korábban is csak néhányan képviselték hazánkat.) A Besh o droM számára számos külföldi meghívást és együttműködést, valamint széleskörű nemzetközti ismertséget hozott a tavalyi WOMEX.

Az Anima Sound Systemnek több fontos külföldi fellépést szerveztek már, pl. idén februárban London manapság talán legjobb klubjába, a Cargoba; valamint a tevékenységüknek – és persze a zenekari barátságnak – köszönhetően jött létre az Asian Dub Fundation és az Anima közös száma, az „Elég volt”, amely hamarosan maxi CD-n jelenik meg.

Jónap Tamás

2002. 07. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 12. 18. 0:00
marhára örülök az anima sikerének
Vendég 2003. 01. 11. 0:00
Hajrá, Anima, hajrá!
2003. 01. 20. 0:00
én nagyon bírom a srácokat! nemcsak azért mert szombathelyiek,hanem mert baromi jó zenét nyomnak!
Vendég 2003. 01. 30. 0:00
nagyon bírlak titeket is meg a zenét is természetesen, az elég voltc. szám nagyon ott van.további sok sikert mikor jöttök veszprémbe???????????Keep smiling.Niki

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Anima Sound System a World Music Expon cikk képei
Anima Sound System - Anima Sound System a World Music Expon