Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/22

Listamustra - Listamustra 2013/22

Mindent elsöprő Daft Punk-siker. A francia duó a Get Lucky című szerzeménnyel tökéletesen megalapozta a Random Access Memories című nagylemeze sikerét, nemcsak Európában, hanem világszerte. Az albumból a megjelenés hetében az Amerikai Egyesült Államokban 339 ezer, Kanadában 46 ezer példányt értékesítettek, s elfoglalta mindkét eladási lista csúcsát.

A Random Access Memories listavezető Mexikóban, Ausztráliában, Új-Zélandon, és eddig tizenhat európai országban szerezte meg az első helyet, például Németországban és nálunk is. A brit eladási rangsorban már második hete jegyzik, és második hete uralja a mezőnyt – az első héten 165 091, a másodikon 52 801 példány fogyott el belőle.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Macklemore & Ryan Lewis featuring Ray Dalton: Can’t Hold Us

Egyesült Királyság – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Németország – Daft Punk featuring Pharrell Williams & Nile Rodgers: Get Lucky

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

Robin Thicke végre befutott

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája élén. Negyedik hete három amerikai: Macklemore rapper, Ryan Lewis producer és Ray Dalton vezet a Can’t Hold Us című slágerrel. Hat helyezést javítva már a negyediken szerepel a Daft Punk a Get Lucky című felvétellel. Az Egyesült Királyságban 190 572 példányt vásároltak a Los Angeles-i Robin Thicke két honfitársa, T.I. atlantai rapper és Pharrell Williams Virginia Beach-i énekes-producer közreműködésével készült Blurred Lines című zeneszámából, amely az év eddigi legnagyobb példányszámban debütáló dala, természetesen az első helyre érkezett meg. Az 1977-es születésű Robin korábban a Lost Without U című szerzeménnyel járt a legmagasabban a szigetországban, 2007-ben a 11. helyen. A Blurred Lines a készülő, azonos című hatodik stúdiólemezét harangozza be. A brit élmezőnyben még egy újdonság található. Az ötödik pozícióban kezdett a londoni Jessie J a második albumát felvezető, két rapperrel, az amerikai Big Seannal és az angol Dizzee Rascallal készült Wild című felvétellel. Németországban – a várakozásnak megfelelően – egy hét után véget ért a Deutschland sucht den SuperStar tizedik sorozatában diadalmaskodó Beatrice Egli trónolása, és a Daft Punk került a helyére. Az Eurovíziós Dalfesztiválon győztes Only Teardrops, a dán Emmelie de Forest slágere az ötödik helyre iratkozott fel. A német tízes mezőnyben további két új belépőre lelünk: a Frida Gold négytagú német együttes zeneszáma, a Liebe ist meine Rebellion a negyedik, a Madcon norvég hiphopduó az amerikai Kelly Rowlanddel készült felvétele, a One Life a nyolcadik helyen startol. Nálunk a vártnak megfelelően Ákos visszaszerezte a Single (track) lista csúcsát a Depeche Mode Soothe My Soul című dalától, a Veled utazom című maxi CD-vel egy hét megszakítással hatodik hete vezet. A rádióállomásaink harmadik hete a Daft Punk slágerét, a Get Luckyt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Daft Punk: Random Access Memories

Egyesült Királyság – Daft Punk: Random Access Memories

Németország – Daft Punk: Random Access Memories

Magyarország – Daft Punk: Random Access Memories

 

Darius Rucker újabb szólósikere

Az Amerikai Egyesült Államok albumeladási listájának TOP 10-es mezőnyében a Daft Punk az élen nyitó nagylemeze mellett további négy új belépő szerepel. Az ezüstérmes pozíciót a Hootie & the Blowfish dél-karolinai rockzenekar énekes-gitárosa, Darius Rucker foglalta el a True Believers című negyedik, countryzenei szólóalbumával. A harmadik helyet az ohiói The National rockegyüttes szerezte meg a Trouble Will Find Me című hatodik stúdiólemezével. A negyedik helyen French Montana amerikai rapper első stúdióalbuma, az Excuse My French, a hatodikon a Thirty Seconds to Mars Los Angeles-i rockzenekar negyedik stúdiólemeze, a Love, Lust, Faith + Dreams debütált. Az Egyesült Királyságban a bronzérmes pozícióban találjuk a legmagasabban rajtoló újdonságot, Laura Marling, 1990-es születésű angol folkénekesnő Once I Was an Eagle című negyedik stúdióalbumát. Az élmezőny másik új belépője a Stooshe londoni lánytrió London with the Lights On című első nagylemeze a nyolcadik helyen. Németországban a Daft Punk albuma mellett még négy új belépőre lelünk. Beatrice Egli nagylemeze, a Glücksgefühle a második, a Thirty Seconds to Mars albuma a harmadik, az Airbourne ausztrál metálegyüttes harmadik stúdiólemeze, a Black Dog Barking az ötödik, Jamie Cullum essexi énekes hatodik stúdióalbuma, a Momentum a tizedik helyre érkezett meg. Nálunk a negyvenes mezőnyben a Daft Punk nagylemeze mellett további öt újdonság szerepel. A Boldog születésnapot – 3 mesefilm Halász Judit dalaival című DVD-vel kiegészített könyv a tizedik, a Depeche Mode ötödik, 1986-os Black Celebration című stúdióalbuma a 28., a Thirty Seconds to Mars nagylemeze a Love, Lust, Faith + Dreams a 29., Hugh Laurie korongja, a Didn’t It Rain a 34., Halász Judit 1998-as CD-je, a Rendkívüli gyereknap a 37.  helyen kezdett.

Puha József

2013. 06. 06. 7:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/22 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/22