Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Világsztárok érkeznek Veszprémbe

Diana Krall - Világsztárok érkeznek Veszprémbe

A VeszprémFest egy immár 10 éves múltra visszatekintő, dinamikusan fejlődő kulturális rendezvény, amely igazi értéket teremt mind a művészetkedvelők legnagyobb örömére.

A rendezvény nyaranta több napon át kínál színvonalas koncerteket a különböző zenei műfajok rajongóinak. A  veszprémi vár Érseki Palotája elé épített színpadon olyan világsztárok léptek már fel az elmúlt években José Cura, Al Di Meola, Paco De Lucia, Kocsis Zoltán, Richard Bona, Herbie Hancock, Chick Corea, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Rost Andrea, Miklósa Erika, Ramon Vargas, The Gypsy Kings, Candy Dulfer, Gilberto Gil, George Benson, Buena Vista Social Club Omara Portuondóval, és még sorolhatnánk…

Idén  július 16-20 között megrendezésre kerülő zenei örömünnepen a nagykoncertek sorát az elbűvölő Diana Krall kezdi, majd másnap a virtuóz basszusgitáros Marcus Miller nyűgözi le a közönséget elképesztő virtózitásával.  A flamenco zene legnagyobb élő legendája, Paco de Lucia július 18-án lép színpadra. Őt másnap, július 19-én Nigel Kennedy hegedűművész követi. A Veszprémfeszt záró estjén Craig David lép a színpadra.

Két éve hagyományteremtő szándékkal mutatkozott be a Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvény, melynek keretében a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg a különleges élményekre vágyók. A 9 napig tartó, válogatott hazai jazz zenészeket felsorakoztató fesztivált a idén a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai fogják megnyitni.

2013. 07. 11. 11:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Világsztárok érkeznek Veszprémbe cikk képei
Diana Krall - Világsztárok érkeznek Veszprémbe