Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Noel nélkül jóval nehezebb

Beady Eye - Noel nélkül jóval nehezebb

Az Oasis 2009 augusztusában bekövetkezett feloszlása óta a Gallagher fivérek külön utakon járnak. Liam aktívabb, mint bátyja, Noel, aki viszont sikeresebb.

A Noel Gallagher’s High Flying Birds zenekar 2011 októberében megjelent, azonos című első albumából a brit piacon 750 ezret értékesítettek. Liam az Oasis zenészeivel, Gem Archerrel, Andy Bell-lel és Chris Sharrockkal alapított Beady Eye együttesének 2011 februárjában kiadott Different Gear, Still Speeding című első nagylemezéből csak 200 ezer példány fogyott el a szigetországban. Úgy tűnik, a BE című második korong iránt még ekkora kereslet sem lesz. A brit albumeladási rangsor második helyére iratkozott fel, s a héten, a listán tartózkodás ötödik hetében a 46. helyről az 56. pozícióba csúszott. A kritikusok szerint Noelék lesöpörték a szárnyát bontogató Beady Eye-t, amelynek első nagylemezén erősen érezhető a bizonytalanság és az útkeresés. A BE viszont elnyerte a tetszésüket, szerintük kategóriákkal jobb, mint az első, Liam végre megtalálta az igazi hangját. A közönségnek azonban annyira mégsem jön be.

Beady Eye - Noel nélkül jóval nehezebb

Liam mindent elkövet, hogy az album reflektorfényben maradjon. A napokban a The Sun bulvárnapilap hasábjain üzent Robbie Williamsnek, aki szerint a BE sokkal jobb volna, ha a daloknak lenne normális refrénje. „A lemezt nem azért készítettük, hogy elvárásoknak feleljünk meg. Semmilyen zenét nem hallgatok, ezért senki sincs rám hatással. Robbie Williams sincs. Inkább tököm szúrom magam, minthogy elfogadjam a tanácsát” – mondta Liam. A Beady Eye az új albummal ősszel turnéra is indul, az első fellépés november 7-én Dublinban lesz. A lemezről beharangozóként még április végén megismert Second Bite of the Apple című szerzemény után másodikként a Shine a Light jelenik meg, augusztus 19-én. (Új Szó)

Puha József

2013. 07. 15. 1:26

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Noel nélkül jóval nehezebb cikk képei
Beady Eye - Noel nélkül jóval nehezebbBeady Eye - Noel nélkül jóval nehezebb