Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/28

Listamustra - Listamustra 2013/28

Robin Thicke Los Angeles-i énekes, T.I. atlantai rapper és Pharrell Williams Virginia Beach-i énekes-producer slágere, a Blurred Lines az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját ötödik hete vezeti, a brit rangsorban két hét után visszatért a csúcsra, összességében szintén ötödik hete uralja a mezőnyt, Németországban pedig a héten lett trónfosztott, négy hét vezetés után.

A Blurred Lines 82 593 példánnyal került vissza a brit lista élére, s ezzel egy csodás sorozat szakadt meg. Az előző tizenkét héten mindegyik listavezető forgalma elérte a százezret. Robin Thicke hatodik stúdiólemeze, a Blurred Lines a tervezett július végi megjelenés helyett korábban forgalomba került, a brit piacon hétfőn, és biztosra vehető, hogy a jövő heti albumeladási rangsor első helyén debütál. A Blurred Lines már nálunk is hódít, a rádióállomásaink legtöbbet sugárzott zeneszáma, a Daft Punk, Pharrell Williams és Nile Rodgers nyolc hétig vezető Get Lucky című slágerétől vette át az első helyet a Rádiós játszási listán. Németországban Robinékat Cro német rapper fosztotta meg a tróntól a Whatever című felvétellel.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Egyesült Királyság – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Németország – Cro: Whatever

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

Svéd siker a brit listán

Belépett az amerikai TOP 10-be, a tizedik helyre Anna Kendrick 1985-ös portlandi születésű színész-énekesnő a Cups (Pitch Perfect’s When I’m Gone) című szerzeménnyel, amely a főszereplésével játszott Pitch Perfect (Tökéletes hang) című film betétdala. A brit tízes mezőnyben két új belépő található. A bronzérmes pozícióba két house-zenei lemezlovas-producer, a svéd Sebastian Ingrosso és az ausztrál Tommy Trash, valamint John Martin svéd énekes Reload című zeneszáma iratkozott fel. A brit lista csúcsát a jövő héten bizonyára egy másik svéd lemezlovas-producer, Avicii szerzi meg az Aloe Blacc kaliforniai énekessel és Mike Einzigerrel, a szintén kaliforniai Incubus rockzenekar gitárosával készült Wake Me Up! című felvétellel. A másik újdonság a Lawson négytagú angol popcsapat B.o.B észak-karolinai rapperrel készült, a hatodik helyen kezdő Brokenhearted című dala. A mi Single (track) listánkat egy hét megszakítással 12. hete Ákos maxi CD-je, a Veled utazom uralja.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – J. Cole: Born Sinner

Egyesült Királyság – Jay-Z: Magna Carta… Holy Grail

Németország – Frida Gold: Liebe ist meine Religion

Magyarország – Rúzsa Magdolna: Tizenegy

 

Újdonságszegény élmezőnyök

Az Amerikai Egyesült Államokban két hete Kanye West albuma, a Yeezus mögé, a második helyre érkezett meg J. Cole nagylemeze, a Born Sinner, amely a múlt héten megőrizte pozícióját. A harmadik héten harminckét százalékkal csökkent a forgalma, 58 ezer példányt értékesítettek belőle, de ennyi is elég volt az első hely megszerzéséhez. Eddig 439 ezer példány fogyott el belőle az amerikai piacon, Kanye West a harmadik pozícióját őrző albumából eddig 431 ezret vásároltak. A két rapper nagylemeze között az ezüstérmes pozícióban egy harmadik, Wale korongja, a The Gifted tanyázik, amely a múlt héten volt listavezető. A tízes mezőnyben egyetlen új belépő szerepel, Joe columbusi dalszerző-énekes Double Back: Evolution of R&B című tizedik stúdióalbuma a hatodik helyre iratkozott fel 31 ezer példánnyal. Az Egyesült Királyság negyvenes mezőnyében csak egy újdonság található. A várakozásnak megfelelően az első helyen indít Jay-Z brooklyni hiphopelőadó 12., Magna Carta… Holy Grail című stúdiólemeze 39 386 példánnyal. A következő új belépőre a 42. helyen lelünk, Ciara austini énekesnő Ciara című ötödik stúdióalbumára, amely az USA-ban a jövő héten bizonyára a második helyen nyit, Jay-Z nagylemeze mögött. Németországban Frida Gold német együttes Liebe ist meine Religion című második albuma debütált az élen. Az Editors angol zenekar The Weight of Your Love című negyedik stúdiólemeze a negyedik helyen startol. Nálunk Rúzsa Magdolna tavaly novemberben kiadott Tizenegy című CD-jéből értékesítették a legtöbbet, a listán tartózkodás 34. hetében vette át a vezetést. A TOP 40-ben hat újdonság szerepel. A 15. helyen az Amon Amarth svéd metálegyüttes kilencedik stúdióalbuma, a Deceiver of the Gods, a 17. és a 18. helyen a népzenét játszó Dűvő Zenekar harmadik és negyedik nagylemeze, a 25. helyen a Battuta korongja, a Nünüke esete, a 37. helyen Csepregi Éva CD-je, a Neoton Swing, a 39. helyen a Kex együttes válogatása, a Csillagok, ne ragyogjatok kezdett.

Puha József

2013. 07. 20. 8:05

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/28 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/28