Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sztárok a veteránokért

Elton John - Sztárok a veteránokért

Amerika szerte olyan zenészek, mint Elton John, John Legend és Kelly Clarkson adták a nevüket és hangjukat a Clear Channel rádióállomás kezdeményezéséhez, mely a Show Your Stripes! (Mutasd a rangod!) néven fut, és veterán amerikai katonák társadalomba történő visszailleszkedését hivatott elősegíteni.

Nagyjából egy éve a Clear Channel elnöke, John Sykes, épp Kaliforniából repült haza New Yorkba, mikor is a gépen beszélgetésbe elegyedett egy hazatérő háborús hőssel. Az eszmecsere során kiderült, hogy a férfi éveken keresztül szolgált a hadseregnél, erőt és kitartást próbáló bevetéseken vett részt. Az volt a feladata, hogy a hogy segítse a védvonalakat úgy, hogy minden egyes alkalommal közel 80.000 láb magasból kellett kiugrania a repülőgépből, egyszerű oxigénmaszkkal, hogy az éjszakai operatív feladatokban segédkezhessen. "Aztán mikor ez az ember leszerelt, majd hazatért, nem talált munkát. Elképesztő, hogy ezzel a tapasztalattal, képzettséggel, állhatatossággal itt már semmire sem jó” – mondta Sykes a Billboard magazinnak adott interjújában. Majd hozzátette: „Úgy éreztem ez nem hagyhatom ennyiben.”

Elton John - Sztárok a veteránokért

Ez a rövid beszélgetés arra inspirálta  Sykest, hogy az összes, a Clear Channelhez tartozó vállalattal karöltve elindítsanak egy programot, mely a  veterán katonákat segíti. A Clear Channel jelenleg is zajló reklámkampányának többek között Elton John, John Legend, Kelly Clarkson, Brad Paisley, Trace Adkins, Carrie Underwood adta a hangját. A sztárok közreműködésével rögzített társadalmi felhívás célja, Amerika szerte felhívni a lakosok, és a vállalkozók figyelmét arra, hogy segítsék a veterán katonákat, hogy ők mihamarabb vissza tudjanak illeszkedni a mindennapokba és lakóhelyükön munkát találhassanak. Az egész éven át tartó kampány során a Clear Channel mindeddig közel 100 millió dollárt fordított a misszió  hirdetésére,  rádióreklám, rádiósbeszélgetés, online felhívások és  óriásplakát kampány formájában. A társadalmi összefogás meghirdetésének hatására a Clear Channel mintegy 850 rádióállomásának hallgatottsága mára  meghaladja  a 240 milliót főt minden egyes hónapban.

„Az elkövetkező 4 évben közel 1 millió katona fogja elhagyni az USA katonai kötelékét, és ők mindannyian munkát fognak keresni. Ők mindannyian, fiatal, életerős emberek, akik anno azért hagyták el munkájukat hogy a haza szolgálatába álljanak. Az ő legnagyobb kihívásuk, hogy visszatérve munkát találjanak” – foglalta össze Sykes.

2013. 07. 21. 16:09

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sztárok a veteránokért cikk képei
Elton John - Sztárok a veteránokért Elton John - Sztárok a veteránokért