Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nevet változtatott a sztár

Jay-Z - Nevet változtatott a sztár

Újra a rapper, Jay-Z nevétől hangos a zenei sajtó. Bár most nem a sztár legújabb albumáról cikkeznek, hanem rejtélyes névváltoztatásáról. Azt, hogy pontosan mi áll a hátterében, egyelőre nem tudni, viszont megmásíthatatlan tény, mostantól kötőjel nélkül, csupa nagybetűvel kell írni a sztár nevét: JAY Z.

A rapper hivatalos weboldalán is olvasni a változásról, illetve az amerikai Billboard magazin szerkesztője, Joe Levy a Twitteren azt írta: „JAY Z elhagyta nevéből a kötőjelet – a kiadója közlése szerint. Szerkesztők, másoljátok: vegyétek tudomásul”.

A mogul maga egyelőre hivatalos kommentárt nem tett közzé, de többen tudni vélik, hogy a változás nem újkeletű, hiszen  JAY Z 2011-es, Kanye Westtel közösen készített Watch The Throne című album borítóján is végig nagybetűvel, kötőjel nélkül szerepel a neve.

Jay-Z - Nevet változtatott a sztár

JAY Z valódi nevén Shawn Carter tizenkettedik stúdióalbuma július 4-én jelent meg és máris rekordot döntött a Spotify nevű amerikai stream szolgáltatón, miután elérte a 14 millió lejátszást. Magna Carta... Holy Grail megjelenésének hetében azonnal a Billboard 200-as lemezeladási listájának élén debütált, 528,000 példányban adták el 7 nap alatt. A korong létrejöttén olyan producerekkel dolgozott együtt a szupersztár, mint The-Dream, Pharrell Williams és Timbaland. A lemezen is nagyágyúk hallhatók, hiszen Justin Timberlaket halljuk  a Holy Grailben, Frank Oceant az Oceans-ben, Beyoncét pedig a Part II című számokban.  

Elképzelhető, hogy  a későbbikben még hallunk az írásmód váltás okairól, addig is hallgassuk a zeneileg sem akármilyen nagylemez dalait.

2013. 07. 21. 16:43

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nevet változtatott a sztár cikk képei
Jay-Z - Nevet változtatott a sztárJay-Z - Nevet változtatott a sztár