Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/29

Listamustra - Listamustra 2013/29

Avicii a Daft Punkot másolja. A svéd lemezlovas-producer, a francia duóhoz hasonlóan, egy amerikai énekessel és egy amerikai gitárossal komponálta a Wake Me Up! című dalát. A fogadtatás fergeteges. A brit piacon 266 524 példányt értékesítettek belőle a megjelenés hetében, ez 2013 eddigi legjobb debütálása, és természetesen a lista élére iratkozott fel.

A szerzeményt Avicii a kaliforniai Aloe Blacc énekessel és a szintén kaliforniai Mike Einzigerrel, az Incubus rockzenekar gitárosával készítette. A svéd sztár ezzel harangozza be a szeptember közepén forgalomba kerülő True című első stúdiólemezét. A Wake Me Up! a német listán is átvette a vezetést, a harmadik helyről lépett az elsőre. A brit rangsort uraló zeneszámból tehát ismét jócskán százezer feletti példány fogyott el. Múlt héten a Blurred Lines 82 593 példánnyal volt első, az ezt megelőző tizenkét héten viszont mindegyik listavezető százezer felett teljesített. Amíg a brit dalpiac csúcsra jár, addig az albumok forgalmában jelentős a visszaesés. A héten Robin Thicke az első helyre megérkező Blurred Lines című nagylemezéből is csak 25 981 példányt vásároltak. Legutóbb májusban ért el album egy hét alatt százezer feletti forgalmat, a Daft Punk nagylemezéből, a Random Access Memories címűből a kiadás hetében 165 091 példányt értékesítettek.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Egyesült Királyság – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Németország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

Nálunk még hasít a Blurred Lines

A brit lista élére a múlt héten visszatérő Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams öt hetet töltött vezető pozícióban a szigetországban. Az alkalmi trió az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját továbbra is, hatodik hete uralja. Belépett az amerikai tízes mezőnybe, a nyolcadik helyre Jay-Z az albumlista csúcsán kezdő Magna Carta… Holy Grail című nagylemezének első slágere, a Justin Timberlake-kel készült Holy Grail. A brit élmezőnyben Avicii újdonsága mellett további két új belépő szerepel. A texasi Selena Gomez felvétele, a Come & Get It a nyolcadik, Breach (Ben Westbeech) bristoli lemezlovas-producer zeneszáma, a Jack a kilencedik helyen kezdett. A kanadai Avril Lavigne készülő, ötödik stúdióalbumának Here’s to Never Growing Up című beharangozója a 14. helyet foglalta el. A mi Single (track) listánkat egy hét megszakítással 13. hete Ákos maxi CD-je, a Veled utazom vezeti, a rádióállomásaink pedig második hete Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams slágerét, a Blurred Linest játsszák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Jay-Z: Magna Carta… Holy Grail

Egyesült Királyság – Robin Thicke: Blurred Lines

Németország – RAF 3.0: Hoch 2

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Ismét a Rockmafia Debrecen a legkelendőbb

Az Amerikai Egyesült Államokban – a várakozásnak megfelelően – Jay-Z albuma, a Magna Carta… Holy Grail nyitott a lista élén. A brooklyni hiphopsztár 12. stúdiólemezéből 528 ezer példány fogyott el az amerikai piacon a megjelenés hetében, ez 2013 második legjobb debütálása. Ennél többet egy hét alatt csak Justin Timberlake albumából, a The 20/20 Experience címűből vásároltak márciusban, 968 ezret. Az ezüstérmes pozícióba Ciara ötödik, Ciara című stúdiólemeze iratkozott fel, 59 ezer példánnyal. A texasi születésű énekesnő az előző albumával, a 2010 decemberében kiadott Basic Instinct cíművel nagyon gyengén teljesített, odahaza csak a 44. helyig jutott vele, és mindössze 116 ezer példányt értékesített belőle. Az amerikai TOP 10-ben még egy újdonság található, a nyolcadik helyen rajtol Skylar Grey második stúdiólemeze, a Don’t Look Down, 24 ezer példánnyal. A brit negyvenes mezőnyben a múlt héten Jay-Z első helyre megérkező albuma mellett több új belépő nem is szerepelt. A héten Robin Thicke az első helyen kezdő nagylemeze mellett még két újdonságra lelünk a negyvenes mezőnyben: a lassan veteránnak számító Pet Shop Boys angol szintipop duó 12., Electric című stúdióalbuma a harmadik, Cody Simpson ausztrál popénekes második stúdiólemeze, a Surfers Paradise a harmincadik helyet foglalta el. Németországban RAF 3.0 osztrák hiphopzenész Hoch 2 című albuma nyitott a lista csúcsán. A második helyen MC Fitti német rapper #Geilon című nagylemeze startol. Nálunk ismét visszatért az élre a Tankcsapda albuma, a Rockmafia Debrecen, amely megszakításokkal 17. hete vezet. Sziva Balázs és a Szent Suhancok második nagylemeze a 12., a The Carbonfools 2010-es CD-je, a Carbonsoul a 26., a Queensrÿche amerikai metálegyüttes Queensrÿche című albuma a 39. helyen debütált.

Puha József

2013. 07. 24. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/29 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/29