Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zenetörténeti nagylemez?

Lady GaGa - Zenetörténeti nagylemez?

Lady Gaga az új évezred eddigi legnagyobb felfedezettje. Pár év alatt fenekestül felforgatta az átalakulóban levő zeneipart. Folyamatosan a slágerlisták élmezőnyében szerepelt, és nem telt el hét, hogy ne osztotta volna meg a közönséget. Aztán elhallgatott.

Az 1986-os New York-i születésű énekesnő ízig-vérig sztár. Ha így folytatja, Madonna nyomdokain haladva, akár megfoszthatja trónjától a popkirálynőt. Bár a 2008 augusztusában kiadott The Fame című stúdiólemezével sokkal jobban teljesített, mint a 2011 májusában megjelent Born This Way című másodikkal, de még az is nagyon szép sikert ért el – az előbbiből tizenötmilliót, az utóbbiból hatmilliót értékesítettek.

Lady GaGa - Zenetörténeti nagylemez?

Lady Gaga idén eltűnt a nyilvánosság elől, alig-alig lehetett róla hallani. Nem kezdődött jól az éve, megműtötték a csípőjét, hetekig lábadozott. A napokban megtörte a csendet, beharangozta a visszatérését, természetesen a rá jellemző titokzatossággal, hogy megint beszéljünk róla, próbáljuk megfejteni a mondatait. Az már korábban kiszivárgott, hogy harmadik stúdióalbuma az Artpop címet viseli, most már azt is tudjuk, november 11-én kerül forgalomba. A nehezen értelmezhető facebookos bejegyzésében azt ígéri, új fejezetet nyit vele a popzene történetében. A boldog új világban a popkultúrát a művészek irányítják, az előadó pedig „visszanyeri uralmát a perszóna felett”. Megjeleníti és megünnepli a „dühöngő, elektromos tébolyt”. A bejegyzésből kiderül az is, hogy házikollektívájában, a Haus of Gagában programozók is vannak, TechHausnak hívják őket. Ők készítik a mobilappot, amely az énekesnő szerint „visszafordított warholi kísérlet”, és célja, hogy a felhasználó „megtapasztalja a hírnévvel járó adrenalinrúgást”. Az Artpop első dala már augusztus 19-én megérkezik.

Az MTV-nek tetszenek Lady Gaga tervei. A honlapján arról ír, éppen itt az ideje, hogy ismét legyen olyan előadó, aki „nevetségesen komolyan” veszi magát, és azt jósolja, a sztár visszatérése kihúzza a popzenét az illegális letöltések miatti tetszhalálból. „Egész estés művészkedés, őrültség a szó legjobb értelmében. Pontosan ezt hiányoltuk a popiparból az elmúlt fél évben” – olvasható.

A harmadik nagylemez minden zenész pályafutásában vízválasztó. Azzal derül ki, képes-e bérelt helyet szerezni magának a zeneiparban, vagy hullócsillaggá válik. Lady Gaga karrierjében is vízválasztó az Artpop. Nem a leírtak kapcsán, hiszen az már most leszögezhető: bombasiker lesz. Azt fogja előrevetíteni, hogy az énekesnő idővel átveheti-e Madonna trónját, tud-e mindenki fölé emelkedni. (Új Szó)

Puha József

2013. 07. 25. 21:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zenetörténeti nagylemez? cikk képei
Lady GaGa - Zenetörténeti nagylemez?Lady GaGa - Zenetörténeti nagylemez?