Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/30

Listamustra - Listamustra 2013/30

Ahogy megjósoltuk, Calvin Harris a brit dallistán áprilisban felállított rekordját saját maga döntheti meg. Most ehhez nagyon közel került. A skót dalszerző-producer az első, aki egy nagylemezről nyolc zeneszámmal szerepelt a brit rangsor tízes mezőnyében. A láthatáron a kilencedik, az Ayah Marar jordán énekesnővel készült Thinking About You a héten megfelezte helyezéseinek számát, és a 14. pozícióba jött fel.

Calvin Harris tavaly ősszel forgalomba került 18 Months című harmadik stúdióalbumáról az Egyesült Királyságban a Rihannával készült We Found Love hat, a Florence Welchcsel készült Sweet Nothing egy hétig volt listavezető. Négy szerzemény az ezüstérmes pozícióig vitte: a Kelisszel készült Bounce, a Feel So Close, a Ne-Yóval készült Let’s Go és az Example-vel készült We’ll Be Coming Back. Ezek mindegyike a nagylemez megjelenése előtt járta meg a rangsort. A 18 Months kiadása óta a Tinie Tempah-val készült Drinking from the Bottle az ötödik, az Ellie Gouldinggal készült I Need Your Love a negyedik helyig jutott.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Egyesült Királyság – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Németország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

Újdonságszegény élmezőnyök

Nincs változás a listák élén. Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát hetedik hete Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams slágere, a Blurred Lines, a brit és a német listát második hete Avicii, Aloe Blacc és Mike Einziger felvétele, a Wake Me Up!, a magyar Single (track) rangsort 14. hete Ákos maxi CD-je, a Veled utazom vezeti. Az amerikai TOP 10-ben nincs új belépő. A brit negyvenes mezőnyben is csak egy található, a One Direction az ezüstérmes pozícióba megérkező Best Song Ever című újdonsága. Két nagy előrelépőre viszont lelünk a szigetországban. A 63. helyről a 27. pozícióba ugrott a Toploader zeneszáma, a Dancing in the Moonlight, amely az angol rockzenekar 1999 novemberében megjelent Onka’s Big Moka című első albumáról származik, a hetedik hely az eddigi csúcspozíciója, amit egy remixe ért el – a szerzemény átdolgozás, eredetije 1972-es, az amerikai kivándorlók által Párizsban alapított King Harvest rockegyüttes játssza. Ötven helyezést javított, a 32. helyre lépett Lana Del Rey New York-i énekesnő Summertime Sadness című dala, amely a tavaly januárban kiadott Born to Die című nagylemezéről való. A mi rádióállomásaink műsoraiban harmadik hete Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams slágere, a Blurred Lines a legtöbbet sugárzott felvétel.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Jay-Z: Magna Carta… Holy Grail

Egyesült Királyság – Jahméne Douglas: Love Never Fails

Németország – Shindy: NWA

Magyarország – Zorall: Nem csak a 10 éveseké a világ!

 

Jahméne Douglas negatív csúcsa

Az Amerikai Egyesült Államokban Jay-Z albuma, a Magna Carta… Holy Grail iránt a második héten hetvenhat százalékkal csökkent a kereslet, 129 ezer példányt értékesítettek belőle, mégis megőrizte vezető pozícióját. A brooklyni sztár az első rapper 2011 szeptembere óta, aki az élen maradt. Ez legutóbb Lil Wayne-nek sikerült a Tha Carter IV című nagylemezével. Az amerikai élmezőnyben öt új belépő szerepel. A második helyen 68 ezer példánnyal Sara Bareilles kaliforniai énekesnő negyedik stúdióalbuma, a The Blessed Unrest, a harmadikon 62 ezerrel a Kidz Bop 24. része (a válogatáson napjaink slágerei gyerekek előadásában csendülnek fel), a negyediken 34 ezerrel Ace Hood floridai rapper negyedik stúdiólemeze, a Trials & Tribulations debütált. A nyolcadik pozícióban 25 ezer példánnyal a Teen Beach Movie című film korongja, a tizedikben 24 ezerrel Cody Simpson ausztrál énekes második stúdióalbuma, a Surfers Paradise kezdett. Az Egyesült Királyságban a brit The X Factor tavalyi, kilencedik sorozatának második helyezettje, Jahméne Douglas első nagylemeze, a Love Never Fails foglalta el a csúcsot – 18 904 példány fogyott el belőle a megjelenés hetében, ez az idei legkisebb példányszámú listavezető. A következő újdonságot, Selena Gomez texasi színész-énekesnő Stars Dance című első albumát a 14. helyen találjuk, a hetvenéves Mick Jagger vezette The Rolling Stones koncertlemeze, a Hyde Park Live pedig a 16. helyen nyitott. A német rangsor élén Shindy német rapper NWA című albuma, a második helyen Robin Thicke hatodik stúdiólemeze, a Blurred Lines, a harmadikon a Pet Shop Boys 12. stúdióalbuma, az Electric startol. A magyar negyvenes mezőnyben három új belépő szerepel. A csúcsra a Zorall DVD-je, a Nem csak a 10 éveseké a világ!, a 16. helyre a Nyári Esti mesék című CD, a 37. helyre az Irie Maffia korongja, a Nagyon jó lesz érkezett meg.

Puha József

2013. 07. 31. 7:12

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/30 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/30