Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Biztos pont az angol rockzenében

Manic Street Preachers - Biztos pont az angol rockzenében

Az 1986-tól létező Manic Street Preachers szeptember 16-án rukkol elő a Rewind the Film című 11. stúdiólemezével, amelynek Richard Hawley közreműködésével készült címadó dalát július 8-án mutatta be a walesi rockzenekar.

Másodikként a Show Me the Wonder című szerzemény vezeti fel az albumot, szeptember 9-től szerezhető be, a zenészek a napokban videoklipet forgattak hozzá. A történet egy szórakozóhelyen játszódik, a trió vegyes összetételű közönség előtt lép fel, közben románc alakul ki két szereplő között. A nagylemezen vendégként Richard Hawley mellett Lucy Rose és Cate Le Bon is közreműködik.

Manic Street Preachers - Biztos pont az angol rockzenében

Az elmúlt húsz évben folyamatosan az angol élmezőnyben tanyázó Manic Street Preachers egykori zenésze, Richey Edwards gitáros-dalszerző 1995. február 1-jén nyomtalanul eltűnt, miután távozott egy londoni szállodából. A 28. életévében járó férfi autóját megtalálták az Angliát Walesszel összekötő Severn Bridge közelében. A legvalószínűbb, hogy öngyilkosságot követett el – súlyos alkohol- és drogproblémákkal, valamint depresszióval küzdött –, de holtteste nem került elő. A brit törvények alapján az eltűnt személyeket hét év után halottá kellene nyilvánítani, erre Richey esetében csak 2008 végén került sor. A család ügyvédje szerint a szülők fiuk anyagi dolgainak rendezése miatt folyamodtak ehhez, és mind a mai napig nem fogadják el, hogy elhunyt. (Új Szó)

Puha József

2013. 08. 08. 7:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Biztos pont az angol rockzenében cikk képei
Manic Street Preachers - Biztos pont az angol rockzenébenManic Street Preachers - Biztos pont az angol rockzenében