Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/31

Listamustra - Listamustra 2013/31

Folytatódik a One Direction sikersorozata. A brit The X Factor hetedik, 2010-es szériájában megismert, négy angol és egy ír énekes alkotta együttes Best Song Ever című újdonsága a múlt héten a brit listán a második helyre iratkozott fel, a héten az amerikai rangsorban is az ezüstérmes pozícióban debütált.

A dalt 322 ezren vásárolták meg az USA-ban digitális formátumban, amely 2013 legjobb első heti eredménye. A Billboard magazin Hot 100 listáját nyolcadik hete uraló Blurred Lines tízezerrel kevesebb példányban fogyott el, de mivel a rádiós játszások és a YouTube-os nézettség terén jócskán lekörözte a Best Song Evert, a fiúcsapat nem tudta megszerezni a vezetést. A jövő héten sem tudja, sőt minden bizonnyal a tízes mezőnyből is kiszorul, mivel rajongóinak túlnyomó többsége már a megjelenés hetében beszerezte a zeneszámot, ezért annak példányszámában jelentős visszaesés várható. A Best Song Ever a brit listán a második helyről az ötödikre csúszott.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Egyesült Királyság – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Németország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Magyarország – Ákos: Veled utazom

 

A rekordhalmozó Calvin Harris

Az Egyesült Királyságban és Németországban harmadik hete Avicii svéd lemezlovas-producer uralja a mezőnyt a két kaliforniaival, Aloe Blacc énekessel és Mike Einziger rockgitárossal komponált és rögzített Wake Me Up! című szerzeménnyel. A felvételből a brit piacon három hét alatt 545 405 példányt értékesítettek. A szigetországban huszonnyolc helyet javított, a negyediken található Lana Del Rey New York-i énekesnő Summertime Sadness című zeneszámának Cedric Gervais francia house-zenei lemezlovas által készített remixe. Ahogy múlt héten megjósoltuk, belépett a TOP 10-be, a 14. helyét a kilencedikre cserélte Calvin Harris újdonsága, az Ayah Marar jordán énekesnővel készített Thinking About You. A skót szerző-producer tavaly ősszel kiadott 18 Months című harmadik stúdióalbumáról ez már a kilencedik sláger a brit élmezőnyben, ezzel Harris a saját, nyolcdalos rekordját döntötte meg. A Rihannával készült We Found Love hat, a Florence Welchcsel készült Sweet Nothing egy hétig listavezető volt, a Kelisszel készült Bounce, a Feel So Close, a Ne-Yóval készült Let’s Go és az Example-vel készült We’ll Be Coming Back a második helyig jutott, a Tinie Tempah-val készült Drinking from the Bottle az ötödik és az Ellie Gouldinggal készült I Need Your Love a negyedik pozícióig vitte. A mi Single (track) listánkat egy hét megszakítással 15. hete Ákos maxi CD-je, a Veled utazom vezeti, a rádióállomásaink negyedik hete Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams szerzeményét, a Blurred Linest sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Selena Gomez: Stars Dance

Egyesült Királyság – Richard & Adam: The Impossible Dream

Németország – Powerwolf: Preachers of the Night

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Komolyzenei duó a brit csúcson

Az Amerikai Egyesült Államok albumeladási listájának tízes mezőnyében négy új belépő szerepel. Az első helyre Selena Gomez texasi színész-énekesnő első, Stars Dance című stúdiólemeze érkezett meg 97 ezer példánnyal. 3.0 címmel új stúdióalbummal – sorrendben a tizenegyedikkel – rukkolt elő Marc Anthony, amely az ötödik helyen kezdett. Jennifer Lopez egykori férje, az 1968-as New York-i születésű énekes legutóbb 2002-ben járta meg a TOP 10-t a harmadik helyig jutott Mended című nagylemezzel. A We Came as Romans michigani metálzenekar harmadik, Tracing Back Roots című stúdióalbuma a nyolcadik, a Young Money Entertainment és a Cash Money Records előadói alkotta Rich Gang válogatáslemeze a kilencedik helyen startol. Az Egyesült Királyság élmezőnyében két újdonságra lelünk. Az élen a magyar Attraction győzelmével véget ért hetedik Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsorban ismertté vált Richard & Adam észak-walesi komolyzenei duó nyitott a The Impossible Dream című albumával, amelyből 28 982 példány fogyott el a megjelenés hetében. A Scouting for Girls londoni pop-rock együttes három stúdiólemez után máris összegezte pályafutását, a Greatest Hits-korong a nyolcadik helyre iratkozott fel. Németországban a Powerwolf német metálzenekar Preachers of the Night című albuma debütált a legmagasabb pozícióban. Nálunk kilencedik alkalommal tért vissza a rangsor csúcsára a Tankcsapda CD-je, a Rockmafia Debrecen, összességében 18. hete vezet. A negyvenes mezőnyben három új belépő található: a Kerekes Band nagylemeze, a Folklore Man a huszadik, Szinetár Dóra korongja, az Árnyacska, szörnyecske – Féleleműző mesék és dalok a 33., a Pet Shop Boys albuma, az Electric a negyvenedik helyen rajtol.

Puha József

2013. 08. 10. 11:51

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/31 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/31