Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/32

Listamustra - Listamustra 2013/32

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját kilencedik hete három amerikai: Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams uralja a Blurred Lines című világslágerrel. Az 1990 decembere óta megjelenő rádiójátszási rangsor szerint ez az Amerikai Egyesült Államok zenetörténetének legtöbbet sugárzott felvétele.

Az eddigi rekordot Mariah Carey tartotta a 2005-ös We Belong Together című szerzeménnyel. A Blurred Lines egyelőre stabilan őrzi vezető amerikai pozícióját, nemcsak a rádiók kedvence, hanem a forgalma is csodás, negyedik hete 400 ezer feletti példányban értékesítik digitális formátumban. A múlt héten ugyan a Digital Songs listán a második helyre csúszott, a One Direction újdonsága, a Best Song Ever mögé, de ahogy jósoltuk, a négy angol és egy ír énekes alkotta együttes zeneszáma iránt a második héten jelentősen visszaesett a kereslet, és a Hot 100 ezüstérmes pozíciójából a 15. helyre hátrált.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Egyesült Királyság – Miley Cyrus: We Can’t Stop

Németország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Magyarország – Majka, Curtis, BLR: Belehalok

 

Beérett a Belehalok

Az amerikai tízes mezőnyben három új belépő található. A 13. helyről a nyolcadikra jött fel az egykori Szovjetunióban, Oroszországban született, Németországban élő Zedd elektrozenei producer-lemezlovas Foxes angol énekesnővel készült Clarity című szerzeménye. A 15. pozícióját a kilencedikre cserélte a Capital Cities Los Angeles-i indie-pop duó (a koncerteken három zenésszel egészül ki) a Safe and Sound című felvétellel, amely mifelénk már ismertté vált, a német rangsort májusban két hétig vezette. Négy helyet javítva a tizediken szerepel a Maroon 5 újdonsága, a Love Somebody, amely a negyedik TOP 10-es sláger az USA-ban a Los Angeles-i zenekar tavaly júniusban forgalomba került Overexposed című nagylemezéről a Wiz Khalifával készült Payphone, a One More Night és a Daylight után. Az Egyesült Királyságban trónfosztott lett Avicii, Aloe Blacc és Mike Einziger három hétig vezető Wake Me Up! című zeneszáma. Miley Cyrus aratott rajt-cél győzelmet a We Can’t Stop című dalával, 128 159 példány fogyott el belőle. Az 1992-es születésű nashville-i színész-énekesnő korábban az élmezőnyben sem járt, a 11. hely volt a csúcspozíciója, ezt három szerzeménnyel is elérte, a See You Again, a The Climb és a Party in the U.S.A. címűekkel. A brit tízes mezőnyben még egy új belépő található: a bronzérmes pozícióban debütált Tinie Tempah londoni rapper 2 Chainz amerikai rapperrel készült Trampoline című felvétele. A 11. helyről a hetedikre lépett Jay-Z Justin Timberlake-kel készült Holy Grail című slágere, amely az amerikai listán az ötödik pozícióban tanyázik. Calvin Harris tavaly ősszel kiadott 18 Months című albumának kilencedik brit TOP 10-es zeneszáma, az Ayah Marar jordán énekesnővel készített Thinking About You újabb helyet javítva a nyolcadik pozícióban szerepel. Németországban negyedik hete Avicii és csapata uralja a mezőnyt. A Wake Me Up! már nálunk is vezet, a Rádiós Top 40 játszási listán. A Single (track) rangsort eddig egy hét megszakítással tizenöt hétig vezette Ákos a Veled utazom című maxi CD-vel. A héten trónfosztott lett, s meglepetésre Majka, Curtis és BLR újdonságnak korántsem nevezhető dala, 2012 legnagyobb magyar slágere, a Belehalok került a helyére, amelynek eddig a második hely volt a csúcspozíciója.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Robin Thicke: Blurred Lines

Egyesült Királyság – Richard & Adam: The Impossible Dream

Németország – Hansi Hinterseer: Heut’ ist Dein Tag

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Világsiker magyar gitárossal

Robin Thicke hatodik stúdióalbuma, a Blurred Lines az Egyesült Királyságban július 15-én, az Amerikai Egyesült Államokban július 30-án jelent meg. A korong az amerikai eladási listán – akárcsak három hete a briten – az első helyre iratkozott fel 177 ezer példánnyal. Az élmezőnyben további négy új belépőre lelünk. Az ezüstérmes pozícióban a Báthory Zoltán magyar gitárossal felálló Five Finger Death Punch Los Angeles-i metálegyüttes negyedik, The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1 című stúdiólemeze kezdett. A negyedik helyre Tech N9ne Kansas City-i rapper 13. stúdióalbuma, a Something Else, az ötödikre a Backstreet Boys floridai fiúcsapat hetedik amerikai stúdiólemeze, az In a World Like This, a hetedikre az amerikai The X Factor tavalyi, második sorozatában megismert Emblem3 washingtoni reggae / pop-rock trió első stúdióalbuma, a Nothing to Lose érkezett meg. A brit piacon második hete a hazai Attraction győzelmével véget ért hetedik Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsorban ismertté vált Richard & Adam észak-walesi komolyzenei duó átdolgozásokat felvonultató The Impossible Dream című nagylemeze a legkelendőbb. Az ezüstérmes pozícióban a The Civil Wars nashville-i folkduó The Civil Wars című második stúdióalbuma nyitott, amely a jövő héten az amerikai rangsor csúcsán rajtol. A következő újdonság a 11. helyen található – Example londoni énekes-rapper négy stúdiólemez után a #Hits című korongon összegzi eddigi pályafutását. Németországban Hansi Hinterseer 1954-es születésű osztrák énekes Heut’ ist Dein Tag című albuma startol az élen. A tízes mezőnyben további két új belépő szerepel. A negyedik helyen a Five Finger Death Punch nagylemeze, a The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1, a hetediken a Fiddler’s Green német folkzenekar albuma, a Winners & Boozers debütált. Nálunk összességében 19. hete a Tankcsapda CD-je, a Rockmafia Debrecen vezet. A negyvenes mezőnyben csak egy újdonság található, a 25. helyre iratkozott fel Selena Gomez texasi színész-énekesnő Stars Dance című nagylemeze. Tizennyolc visszatérő korongra lelünk a TOP 40-ben, a legmagasabban, a második helyen az Ocho Macho albuma, az Online a Világ szerepel visszatérő jelzéssel.

Puha József

2013. 08. 16. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/32 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/32