Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/33

Listamustra - Listamustra 2013/33

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája pihen egyet a komoly átrendeződések előtt. A tízes mezőnyben minden változatlan, összes szereplő megőrizte múlt heti pozícióját. A Blurred Lines című slágerrel tizedik hete vezető Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams legyőzhetetlen ellenfeleket kap.

Közel négy nap rádiójátszási adatainak köszönhetően a Hot 100 rangsor 85. helyére iratkozott fel Katy Perry újdonsága, a Roar. A kaliforniai énekesnő október második felében megjelenő Prism című negyedik stúdiólemezének beharangozója az utolsó részadatok szerint a jövő héten az ezüstérmes pozícióba lép elő. Egy másik énekesnő, a New York-i Lady Gaga visszatérő felvétele, az Applause is listavezető-esélyes, a jövő héten az élmezőnyben, az ötödik hely környékén debütál. Az biztos, izgalmas hetek előtt állunk.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Egyesült Királyság – Ellie Goulding: Burn

Németország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Magyarország – GRB: Névtelen dal

 

Ellie Goulding révbe ért

A brit TOP 10-ben négy új belépő található. Miley Cyrus a We Can’t Stop című szerzeménnyel egy hét után trónfosztott lett. A nashville-i színész-énekesnőt egy hat évvel idősebb angol énekesnő, az 1986-os születésű Ellie Goulding váltotta az élen a Burn című zeneszámmal, amely a tavaly októberben kiadott Halcyon című második stúdióalbumának hétfőn forgalomba kerülő Halcyon Days című változatán kap helyet. A Burn Ellie első brit listavezetője. A második hely volt az eddigi csúcspozíciója, amit a 2010-es Your Songgal, Elton John harminc évvel korábbi slágerének átdolgozásával ért el. Lady Gaga újdonsága, az Applause eredetileg augusztus 19-én érkezett volna, ám egy héttel korábban megjelent, mivel a felvétel egy részlete augusztus 10-én kiszivárgott az internetre – a dal meglepetésre csak az ötödik helyen kezdett, s úgy néz ki, feljebb nem is jut. A nyolcadik pozícióban indít a sheffieldi Arctic Monkeys szeptember 9-én piacra kerülő AM című ötödik stúdiólemezének újabb beharangozója, a Why’d You Only Call Me When You’re High? című szerzemény. Két héttel később, szeptember 23-án rukkol elő a Word of Mouth című harmadik stúdióalbumával az Egyesült Királyság jelenlegi – a One Direction utáni – kettes számú fiúcsapata, a négy angol és egy ír énekes alkotta The Wanted, amelynek We Own the Night című zeneszáma a tizedik helyen startol. A német lista élén nincs változás, ötödik hete a svéd Avicii lemezlovas-producer uralja a mezőnyt a két amerikai, Aloe Blacc énekes és Mike Einziger rockgitáros közreműködésével készült Wake Me Up! című slágerrel – ez nálunk második hete a rádióállomások legjátszottabb felvétele. A Single (track) listánkon a GRB Névtelen dala tért vissza a csúcsra, amely kora tavasszal két hétig már vezetett.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – The Civil Wars: The Civil Wars

Egyesült Királyság – Richard & Adam: The Impossible Dream

Németország – Alligatoah: Triebwerke

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Tovább pangó brit albumpiac

A Joy Williams és John Paul White alkotta The Civil Wars nashville-i folkduó második, The Civil Wars című stúdiólemeze a múlt héten a brit eladási lista ezüstérmes pozíciójában nyitott, a héten – a várakozásnak megfelelően – az amerikai rangsor élére iratkozott fel 116 ezer példánnyal. Az amerikai tízes mezőnyben további három új belépő szerepel. Az ezüstérmes pozícióban a napjaink slágereit csokorba kötő Now That’s What I Call Music! 47. része, az ötödik helyen az Asking Alexandria angol metálzenekar harmadik stúdióalbuma, a From Death to Destiny (odahaza csak a 28. helyet szerezte meg, s onnan a héten a 84. pozícióba csúszott), a kilencediken Tye Tribbett New Jersey-i gospelzenész korongja, a Greater Than debütált. A brit piacon harmadik hete a Richard & Adam észak-walesi komolyzenei duó nagylemeze, a The Impossible Dream a legkelendőbb. Ez idő alatt mindössze 73 171 példány fogyott el belőle – ebből is látszik a brit albumpiac hete óta tartó pangása. Az élmezőnyben egy újdonság található: a negyedik helyre érkezett meg a White Lies londoni posztpunk trió Big TV című harmadik stúdiólemeze. Németországban Alligatoah német hiphopelőadó Triebwerke című albuma kezdett az első helyen, a harmadikon a floridai Backstreet Boys korongja, az In a World Like This rajtol. Nálunk megszakításokkal huszadik hete a Tankcsapda CD-jét, a Rockmafia Debrecent vásárolják a legnagyobb példányszámban. A negyvenes mezőnyben a Quimby négy kiadványa szerepel, a Sziget Fesztivál nulladik napján adott koncertjének hozadékaként. A rangsorban három új belépőre lelünk: a 15. helyen a Vida Rock Band nagylemeze, a Gyáva angyal, a 36. helyen Hobo 1996-ban kiadott korongja, a Jim Morrison verseinek és dalainak magyar változatait felvonultató Amerikai ima, a 38. helyen a Whitesnake angol rockegyüttes koncertalbuma, a Made in Britain nyitott.

Puha József

2013. 08. 21. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/33 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/33